Ingezonden persbericht


LANCOM introduceert 1-Click-VPN

VPN-verbinding met één muisklik op te zetten

Tilburg, 11 september 2007 - LANCOM introduceert met de nieuwste versie van zijn besturingsysteem LCOS (versie 7.20) de mogelijkheid om met één klik een VPN-verbinding op te zetten. Met LCOS 7.20 kunnen alle bestaande VPN-routers uitgerust worden met deze mogelijkheid. 1-Click-VPN maakt kinderspel van site-to-site VPN-verbindingen en van het opzetten van toegang op afstand met behulp van een VPN-client. Gebruikers van LANCOM-routers kunnen gratis opwaarderen naar LCOS 7.20 en profiteren zo maximaal van deze innovatie. LANCOM is één van de weinige wereldwijde leveranciers van netwerkapparatuur, die 1-Click-VPN-mogelijkheden biedt voor zijn routers.

Het installeren van VPN's heeft de reputatie dat het complex, slecht gedocumenteerd en zeer tijdrovend is. De VPN-routers van LANCOM maken daar een einde aan. Ook complexe VPN-scenario's zijn nu met één muisklik volledig te automatiseren. Gebruikers hebben daarvoor geen technische kennis meer nodig. Hierdoor zijn LANCOM VPN-routers makkelijk via een VPN-tunnel op apparatuur op het hoofdkantoor aan te sluiten. Dat kan eenvoudig met 'drag and drop' met de beheersoftware LANconfig van LANCOM. De volledige configuratie is zo binnen enkele seconden gerealiseerd. Alle gegevens worden naar het apparaat geschreven, waarna de beveiligde tunnel beschikbaar is. Het instellen van een toegangsaccount voor een VPN-softwareclient is al even eenvoudig. 1-Click-VPN genereert een script voor de LANCOM Advanced VPN Client. Het enige dat vervolgens nodig is, is het importeren van het script in de LANCOM Advanced VPN Client.

Jan Buis, country manager Benelux en Frankrijk bij LANCOM Systems: "De rol van de gespecialiseerde reseller verandert van specialist naar all-rounder, waardoor hij in minder tijd meer zaken moet regelen. Snelheid en gemak bij het configureren van VPN's zorgt voor snellere aankopen en eenvoudiger onderhoud. Met de introductie van 1-Click-VPN onderstrepen we het belang van gespecialiseerde resellers en onze sterke focus op het kanaal."

###

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.



Ingezonden persbericht