Ingezonden persbericht


DHL neemt nieuwe handterminal in gebruik

Amersfoort 11 september 2007 - DHL Express heeft in de Benelux een start gemaakt met de uitrol van de nieuwe handterminal voor het rijdende personeel. Het gaat hierbij om de Europees geselecteerde Motorola HCe700. De nieuwe handterminal beschikt over de laatste technologieën, waarmee de medewerkers van DHL Express optimaal ondersteund worden in hun werkzaamheden.

Met de HCe700 kunnen de aflevergegevens van een zending via GPRS direct doorgestuurd worden. Hierdoor zijn de zendingen vrijwel direct na de pick up te volgen via DHL's geavanceerde track & trace systeem. Bevestigingen van de ontvangst van telefonische overboekingen van remboursbedragen kunnen direct worden doorgezonden aan de handterminal, waardoor deze zendingen sneller en efficiënter geleverd kunnen worden.

Met de implementatie van de Motorola HCe700 realiseert DHL een aanzienlijke upgrade van de beschikbare technologie. De Motorola HCe700 is specifiek ontworpen voor de logistieke sector en is onder andere uitgerust met een kleurenscherm, een twee-dimensionale barcode scanner, Bleutooth, GSM en GPRS, een ingebouwde WLAN kaart en Windows Mobile platform. Bovendien biedt de Motorola HCe700 een stabiel platform om in de nabije toekomst nieuwe, innovatieve software, applicaties en functionaliteit te implementeren.

In totaal zullen meer dan 1900 nieuwe Motorola scanners in gebruik genomen worden op 23 DHL-vestigingen in de Benelux. In geheel Europa zal DHL in totaal meer dan 15.000 Motorola scanners in gebruik nemen.

Op de foto: Harmen Stremler (MD Operations DHL Express Benelux) and Mr. John Gherghetta (Motorola Corporate Vice President, Go-to-Market Organization EMEA and AsiaPac) met de HCe700

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron. DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,