Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Amsterdam, 11 september 2007

BT sluit driejarig sponsorcontract met 'bt team ellen'

Ellen MacArthur wordt BT's wereldwijde ambassadeur voor een betere wereld

Referentiecode: DC07 - 462

BT heeft een driejarig sponsorcontract getekend met het Offshore Challenges Sailing Team, dat wordt aangevoerd door de legendarische zeiler Ellen MacArthur. De overeenkomst houdt in dat BT de hoofdsponsor is voor twee boten én dat Ellen de ambassadeur wordt van BT's wereldwijde duurzaamheidsprogramma.

Het doel van deze samenwerking is niet alleen het winnen van races, maar ook aandacht vragen voor 'een betere wereld'. De campagne die BT voert voor een betere wereld, 'A Better World Campaign', is erop gericht jonge mensen een stem te geven en helpen beter te communiceren, om daarmee hun levensdoelen te bereiken. Voorbeelden van activiteiten die BT in Engeland al onderneemt zijn: het steunen van de Kindertelefoon, het beschikbaar stellen van middelen voor taalonderwijs en een samenwerking met het Engelse jeugdparlement.

Het Offshore Challenges Sailing Team bestaat uit: Ellen MacArthur (GBR), Sébastien Josse (FRA), Nick Moloney (AUS) en anderen. Ze zullen in een BT-boot onder andere deelnemen aan de IMOCA World Ocean Racing Championship 2008/10, verder doet Sébastien Josse mee aan de solo 2008 Vendée Globe en de Extreme 40 races in de European Sailing Series 2007/08.

Ellen MacArthur zegt: "Deze samenwerking met BT sluit perfect aan bij de doelen die ik en mijn team al hadden. Ik weet als geen ander hoe belangrijk IT en communicatie kunnen zijn als middelen om een doel te bereiken. Als ambassadeur voor BT's duurzaamheidsprogramma zullen we veel meer aandacht kunnen trekken voor onderwerpen die mensen wereldwijd raken."

Francois Barrault, CEO, BT Global Services zegt: "Duurzame ontwikkeling is één van de grootste uitdagingen en kansen voor het zakenleven in de 21e eeuw. We denken dat BT een belangrijke bijdrage kan leveren door mensen en groepen binnen de samenleving te inspireren de wereld te verbeteren middels communicatievaardigheden en technologie."

BT werkt samen met Cisco aan de ondersteuning van 'BT Team Ellen'.

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com

# # #

Perscontact:
BT
Dennis Doodeman
PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux
Tel: 088-212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Edelman
Margriet Luttikhuizen/ Nina Breuning
Tel: 020-3010980
Mailto:margriet.luttikhuizen@edelman.com
Mailto:nina.breuning@edelman.com