Persberichten 11/09 middag

regio, 11-09-2007

Katwijk Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Helmbergweg. Dinsdag 11 september tussen 11.30 en 12.30 uur werd daar een deur opengemaakt. Mogelijk door te techniek van het flipperen te gebruiken. Uit de woning is een klein geldbedrag en zijn enkele sieraden gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Rijnsburg Politie zoekt nog steeds naar verdachten van mishandeling De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de mishandeling van een 15 jarig meisje uit Rijnsburg. Op donderdagavond 16 augustus, rond 22.15 uur, werd zij op de Oude Vlietweg door vijf jongens mishandeld. Het meisje stond te wachten voor de seniorenflat De Abdij om naar de feestweek te gaan. Vanuit de richting van de bibliotheek kwamen vijf jongens aanlopen. Zij spraken het meisje aan. Zonder aanleiding pakten zij het meisje beet en sleurden haar de straat richting de bibliotheek in. Vervolgens werd het meisje door de vijf jongens geslagen en geschopt. Telkens als zij probeerde weg te komen, schopten en sloegen zij haar. Uiteindelijk wist zij met een gekneusde voet en schaafwonden weg te komen.

De politie startte een onderzoek maar nog zonder resultaat. Ook na een oproep naar getuigen van het incident bleef het stil. De politie denkt dat er mensen getuige zijn geweest omdat het meisje heeft aangegeven dat er tijdens de mishandeling mensen langs liepen. Mogelijk dat de vijf jongens eerder zijn opgevallen. De politie doet dan ook nogmaals een oproep aan getuigen om zich te melden. Zij kunnen bellen naar de politie in Katwijk via 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Leiden Bromfietser botst tegen voetganger Omdat een 45 jarige vrouw uit Leiden dinsdag 11 september rond 12.55 uur bij het oversteken van de Breestraat plotseling vanachter een bus vandaan kwam, zag een 19 jarige bromfietsster uit Leiden haar te laat en reed haar aan. De voetganger bleef ongedeerd. De bromfietsster kwam ten val en brak daarbij mogelijk haar elleboog. Zij werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis.

Leiden Beroofd van portemonnee Een 62 jarige fietsster uit Leiden is maandag 10 september om 23.15 uur beroofd van haar portemonnee. De vrouw fietste in het Huygpark toen een jongeman met een Noord-Afrikaans uiterlijk naast haar kwam rijden op een oude fiets die nogal herrie maakte. Onder bedreiging van een voorwerp eiste de jongeman haar portemonnee. Geschrokken gooide de vrouw haar boodschappentas met portemonnee op de grond waarna ze direct is doorgefietst naar het politiebureau. De vrouw had de jongeman al eerder op haar route gezien. Kort voor de beroving stond hij stil op de hoek Julianakade/Anna van Saksenstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leiden Verkeersongeval Dinsdag 11 september om 08.50 uur vond op de kruising Churchilllaan/Verdistraat een verkeersongeval plaats. Een 16 jarige fietsster uit Leiden reed over het fietspad in de richting van de Verdistraat. De Leidse stak over bij de oversteekplaats om aan de zijde van de Churchilllaan haar weg te vervolgen in de richting van de Voorschoterweg. De Leidse dacht nog voor een bromfietser te kunnen die op het fietspad van de Churchilllaan reed. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser, een 16 jarige Zoetermeerder, kwam ten val in de berm. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Fietsster botst tegen overstekend kind Een plotseling op de Vromade overstekend 4 jarige meisje uit Bodegraven was er dinsdag 11 september rond 12.55 uur de oorzaak van dat een 56 jarige vrouw uit Bodegraven met haar fiets ten val kwam. Zij liep daarbij een hoofdwond op en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhhuis in Gouda. Het kind stak ter hoogte van de Goede Herderschool plotseling de weg over. De vrouw kon het meisje niet meer ontwijken en kwam ten val. Het kind had schrik en enkele blauwe plekken.