Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
11 september 2007 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 4 september 2007 vastgesteld.
Besluitenlijsten beschikbaar


1. Verdiepingsslag Friese monumentenkaart voor Terschelling Samen met de gemeente Terschelling heeft de provincie besloten tot een archeologische verdiepingsslag voor Terschelling als onderdeel van de Friese Archeologische MonumentenKaart Extra (FAMKE). De verdiepingsslag moet leiden tot een gedetailleerder archeologisch kaartbeeld van de gemeente Terschelling. De totale kosten zijn E60.000, provincie en gemeente betalen hiervan elk de helft.


2. Gedeputeerde Staten stelt nieuwe reglement Wetterskip Fryslân vast Het College van Gedeputeerde Staten heeft het nieuwe reglement van Wetterskip Fryslân vastgesteld. Doordat de Waterschapswet is gewijzigd, is er een nieuw reglement opgesteld. De wijzigingen hebben als doel om het waterschapsbestel sterk te vereenvoudigen, vooral op het terrein van de verkiezingen. Zo wijzigt het aantal algemeen bestuursleden van 31 naar 25. Hiervan zijn 18 zetels bestemd voor de categorie ingezetenen en 7 zetels worden toegewezen aan drie zogenaamde 'geborgde belangen': drie voor de categorie ongebouwd, drie voor de categorie bedrijven en een voor de categorie natuurterreinen. Daarnaast wijzigt het aantal kieskringen van acht naar een. In de tweede helft van 2008 vinden de verkiezingen plaats.


3. Ontwerp-Programma van Eisen OV Zuidoost Fryslân vastgesteld Het college heeft het ontwerp-Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Zuidoost Fryslân vastgesteld. In dit ontwerp-Programma zijn de eisen geformuleerd die de provincie stelt aan het openbaar vervoer als het gaat om bijvoorbeeld materieel, personeel, sociale veiligheid en duurzaamheid. Ook worden opties en wensen aangegeven die de provincie heeft waar vervoerders naar eigen inzicht op in kunnen spelen. De nieuwe concessie start op 14 december 2008, waarmee de nieuwe concessieperiode aansluit op de wijzigingen in de dienstregelingen van de NS. Het ontwerp-Programma van Eisen is vanaf maandag 17 september te downloaden van de provinciale website.


---- --