Gemeente Abcoude


Onderzoek naar woonbehoeften gemeente Abcoude

De gemeente Abcoude start eind deze maand met een onderzoek naar de woonbehoeften van de inwoners van de gemeente. Dit onderzoek is belangrijk om bij de ontwikkeling van nieuwe woningen in de gemeente, zoals Abcoude-Zuid, goed te kunnen inspelen op de toekomstige woningmarkt.

Om dat goed te kunnen doen is het natuurlijk nodig om te weten wat de inwoners vinden van het wonen in de gemeente, wie er wil verhuizen en wat de woonwensen zijn. In het onderzoek komen algemene woonwensen aan bod, deze variëren van soort woning tot locatie. Daarnaast zijn er ook gerichte vragen over bijvoorbeeld de gewenste woningen in Abcoude-Zuid.

De gemeente heeft aan het onderzoeksbureau Companen de opdracht gegeven voor de uitvoering van een telefonische enquête voor het woonbehoeftenonderzoek. Hiervoor is een aantal mensen uit de gemeente geselecteerd. Deze groep ontvangt hier deze week een brief over.

De uitkomsten van het woonbehoeftenonderzoek neemt de gemeente mee in de ontwikkeling van een woonvisie. Deze woonvisie stelt de gemeente in staat goed beleid te kunnen maken voor wonen en woonomgeving op korte en lange termijn. De visie geeft richting aan en maakt prioriteiten op woongebied zichtbaar. Daarnaast gaat de gemeente de woonvisie gebruiken bij de besprekingen in het kader van de herindeling.