Partij voor de Vrijheid (PVV)


Verzwijgen van misdrijven gepleegd door leerlingen - Kamervragen PDF dinsdag 11 september 2007
Vragen van de leden De Roon en Bosma (beiden PVV) aan de minister van Justitie en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het door scholen verzwijgen van misdrijven, gepleegd door leerlingen.


1.)
Klopt het dat van de bij het online meldsysteem "Incidentenregistratie in School" gemelde misdrijven slechts in 8 procent van de gevallen aangifte bij de politie wordt gedaan (*)?


2.)
Bent u het met ons eens dat de scholen in ons land een veilige plek voor de leerlingen moeten zijn en dat het onbestraft laten van in scholen gepleegde misdrijven alleen maar kan leiden tot toenemende onveiligheidsgevoelens onder leerlingen en docenten? Zo neen, waarom niet?


3.)
Kunt u aangeven welke resultaten er d.m.v. het inmiddels 2 jaar oude kabinetsplan "actieplan tegen geweld" zijn behaald in het tegengaan van misdrijven binnen scholen?


4.)
Bent u met ons van oordeel dat scholen van alle daar gepleegde misdrijven aangifte moeten doen bij de politie? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wilt u een wettelijke verplichting voor scholen om in die gevallen aangifte te doen, in het leven roepen? Zo neen, waarom niet?

(*) De Telegraaf, 11 september 2007


____________________