Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 11-09-2007

Nummer: 32

Op dinsdag 11 september 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van aanpak Florabuurt
Het college heeft het plan van aanpak voor de versterking van de sociale cohesie in de Florabuurt vastgesteld. Dit plan richt zich op de Bongerd, Wingerd en Dotterlei en is opgesteld door de gemeente en Com·wonen. De kosten voor de periode oktober 2007 tot en met december 2008 zijn E 148.900,-. Voorbeelden van acties zijn het samen opstellen van leefregels per flat/portiek en het opzetten van een buurtpreventieproject.

Gemeentelijke vertegenwoordiging in parkmanagement Op vier Capelse bedrijventerreinen is een parkmanagement actief. De gemeentelijke vertegenwoordiging in deze verenigingen van eigenaren is verschillend. Het bestuur van het parkmanagement van Rivium wil duidelijkheid over hoe de gemeente haar positie binnen deze verenigingen ziet. Het college heeft besloten de huidige situatie bij het parkmanagement van Rivium en Fascinatio te continueren. Hier wordt de bestuursfunctie van de gemeente praktisch niet ingevuld, maar wordt de gemeente wel vertegenwoordigd tijdens bestuursvergaderingen door de accountmanager bedrijven. Het college besliste de accountmanager aan te wijzen als gemeentelijk vertegenwoordiger tijdens bestuursvergaderingen en/of ledenvergaderingen bij alle parkmanagementverenigingen. De besturen van de parkmanagements Rivium en Fascinatio worden verzocht in hun statuten de positie van de gemeente in het bestuur te wijzigen.

Algemene verkoopvoorwaarden Hoofdweg
Het college besloot de intentie uit te spreken om in te stemmen met het wijzigen en/of doorhalen van kwalitatieve verplichtingen en erfdienstbaarheden uit de koopovereenkomst voor een perceel grond aan de Hoofdweg. De beoogde nieuwe eigenaar wil op dit perceel een appartementencomplex bouwen. Daarvoor moet de koopovereenkomst die ooit voor de eerste koper is opgesteld, worden aangepast.


---