Dienstenbond CNV

Nieuws

11 september 2007

Ontevredenheid en dalend werkplezier bij Witteveen?

CNV Dienstenbond ontvangt signalen van medewerkers bij Witteveen Mode over groeiende ontevredenheid en dalend werkplezier. Deze signalen zijn ernstig genoeg voor CNV Dienstenbond om nader te onderzoeken wat er speelt bij de medewerkers van Witteveen. Daarom vraagt CNV Dienstenbond aan de medewerkers in een enquête of er inderdaad problemen zijn bij Witteveen. In dat geval zal CNV Dienstenbond contact zoeken met de directie om deze problemen aan te pakken.

De signalen die CNV Dienstenbond heeft ontvangen betreffen vooral de wijze waarop met medewerkers om wordt gegaan. Zo wordt er geklaagd over de weinige waardering, de hoge werkdruk en de wijze van communiceren binnen het bedrijf. Maar ook als het gaat om de manier waarop wordt omgegaan met de flexibiliteit van medewerkers en het flexurensaldo ontvangt CNV Dienstenbond klachten. De wijze waarop vakantiedagen en toeslagen voor het werken op bijzondere tijden worden verrekend via het flexurensaldo stuit namelijk op weerstand. Het feit dat vakantie-uren worden ingehouden op dagen dat men niet ingeroosterd wil worden, terwijl men wel het normale aantal contracturen werkt is een ander voorbeeld. De zeggenschap van de medewerker over hun eigen vakantie en vrije tijd lijkt daarmee in het geding.

Enquête
CNV Dienstenbond vindt het belangrijk dat belangen van werknemers serieus worden genomen. Door een enquête te houden hopen wij goed op de hoogte te raken van de situatie op de werkvloer bij Witteveen. Afhankelijk van de resultaten kan CNV Dienstenbond mogelijke problemen aan de orde stellen bij de directie van Witteveen. Samen met de directie kan dan gekeken worden naar oplossingen.

Kijk ook bij Nieuws/Handel naar de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd