KPN NV

Den Haag, 11-09-2007

Het Nederlands Film Festival in beeld bij KPN Met de driejarige sponsoring van het Nederlands Film Festival, onderstreept KPN het belang van de Nederlandse film. Het festival is een plek waar film- en cultuurliefhebbers heen kunnen gaan, om premières van Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama te zien. Deze ervaring wil Interactieve TV van KPN ook bieden aan zijn kijkers want naast `gewoon' tv kijken biedt het een rijke bibliotheek aan (Nederlandse) films en series, die direct via de tv zijn te bestellen. KPN verbindt zijn naam aan het Gouden Kalf voor de Publieksprijs en de NOFF Publieks- en Juryprijs en is tijdens het festival aanwezig met de `Interactieve TV lounge'.

Het Nederlands Film Festival Het Nederlands Film Festival biedt een gevarieerde blik op Nederlandse films uit het heden en het recente verleden. Het festival is meer dan film alleen want het publiek kan zich in Utrecht ook vermaken op één van de festivalfeesten, talkshows, discussies en seminars. Tijdens het festival heeft KPN de `Interactieve TV lounge' in het Festivalpaviljoen op de Neude. Bezoekers kunnen hier langs komen voor het bekijken van een film, een demonstratie van Interactieve TV of om gewoon even te relaxen. Thuis kunnen filmliefhebbers de dagelijkse reportages en een aantal films van het Nederlands Online Festival en de talkshow met Matthijs van Nieuwkerk gratis via Interactieve TV bekijken.

Gouden Kalf voor de KPN Publieksprijs Een selectie van films strijdt om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de felbegeerde `Gouden Kalveren'. KPN heeft zich hieraan verbonden met het `Gouden Kalf voor de KPN Publieksprijs'. Deze prestigieuze filmprijs wordt op 6 oktober 2007 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film, dat op internet wordt uitgezonden.

Nederlands Online Film Festival Het Nederlands Online Film Festival (NOFF) is het virtuele festival waar korte films in de categorieën drama, documentaire, experimenteel, animatie en interactief tot 30 minuten vertoond worden. Vanaf 1 september 2007, staat het hele programma op www.noff.nl en kan het publiek stemmen op zijn favoriete film. De favoriet wordt geëerd met de `KPN NOFF Publieksprijs 2007'. Tevens beoordeelt een vakjury van film- en internetprofessionals alle geselecteerde films en bekroont de winnaar met de `KPN NOFF Juryprijs 2007'. De winnaars van beide prijzen worden bekendgemaakt en uitgereikt op 4 oktober 2007, tijdens De Talkshow onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van EUR 2.500,-.

Interactieve TV van KPN
Interactieve TV is de nieuwe manier van televisie kijken. Het is digitale televisie waarmee de klant zelf bepaalt wat en wanneer hij kijkt door eenvoudig zelf een tv-avond samen te stellen, uit favoriete televisieprogramma's of uit één van de ruim 350 films. Ook hoeft de kijker geen seconde meer te missen want met een druk op de afstandsbediening zet de kijker het (live)programma op pauze om daarna rustig verder te kunnen kijken. Kijk voor meer informatie over Interactieve TV van KPN op: www.kpn.tv