Gemeente Barneveld


Barneveld tevreden over eerste halfjaar Wmo

Afbeelding bij bericht

De gemeente Barneveld is positief gestemd over het eerste halfjaar, dat uitvoering is gegeven aan de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bij de invoering van de wet per 1 januari jongstleden is met de gemeenteraad van Barneveld afgesproken, dat de ervaringen van de eerste zes maanden worden gepresenteerd, vooruitlopend op de eerste jaarevaluatie.

De halfjaarrapportage geeft vooral informatie aan de hand van cijfermateriaal. Hieruit blijkt onder andere, dat de uitvoering van de Wmo in Barneveld in het eerste half jaar positief is verlopen. Zo zijn er nauwelijks tot geen klachten ingediend over de dienstverlening door de zorgaanbieders in Barneveld. De samenwerking tussen de gemeente Barneveld en de zorgaanbieders verloopt op een constructieve en prettige wijze, zodat bij een enkel knelpunt snel gezamenlijk een oplossing werd gevonden.
Mede dankzij de afspraken tussen de zorgaanbieders (waarmee de gemeente een contract heeft gesloten) en de zogenoemde onderaannemers, heeft het merendeel van de cliënten zijn of haar vertrouwde zorgaanbieder kunnen houden.
Daarnaast concludeert de gemeente, dat de uitvoering van de Wmo in de gemeente Barneveld binnen de begroting is gebleven. Alleen ten aanzien van de Wvg-voorzieningen verwacht de gemeente aan het einde van dit jaar een overschrijding van het budget.

Dienstverlening op peil
Het Wmo-loket van de gemeente Barneveld werd door de inwoners vaak geraadpleegd, vooral met allerlei vragen op het gebied van ondersteuning en voorzieningen.

De dienstverlening van de leverancier van rolstoelen en vervoersvoorzieningen leverde helaas een aantal klachten op. De gemeente heeft naar aanleiding van deze klachten direct met deze leverancier specifieke afspraken gemaakt ter verbetering en onderhoudt hierover regelmatig contact met deze leverancier.

Na het eerste jaar van de Wmo vindt een evaluatie plaats. In deze evaluatie wordt de hele Wmo betrokken. Deze evaluatie is dus breder dan alleen de verstrekking van individuele voorzieningen. Eén van de onderdelen is bijvoorbeeld een cliënttevredenheidsonderzoek.

De rapportage over het eerste halfjaar Wmo in Barneveld wordt ter kennisname naar de commissie Samenleving gestuurd.

Barneveld, 11 september 2007
Persbericht 07107
Mutatiedatum 11/09/2007