Siemens

Persbericht

0709.975

Duisland, dinsdag 11 september 2007

IAA 2007:

Infotainment voor de toekomst: Siemens VDO presenteert nieuw multimedia-platform op basis van

Siemens VDO introduceert op de 62ste IAA PKW in Frankfurt haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van Infotainment: Met het multimedia-platform (MMP) zullen voortaan functies en mobiele apparatuur op het gebied van home entertainment versterkt in het voertuig worden geïntegreerd. Hiervoor werkt de onderneming samen met de softwarespecialist Microsoft en maakt gebruikt van diens software "Microsoft Auto".

Siemens VDO baseert zich bij de ontwikkeling van het MMP consequent op marktbepalende standaards in de consumentenelektronica. Zo maakt het MMP
naast de gebruikelijke toepassingen in de automobielindustrie zoals radio en navigeren het afspelen van videofilms en muziektitels mogelijk alsmede de toegang tot toepassingen en functies uit de consumentenelektronica. Op deze wijze zijn in de toekomst Virtual Earth- en andere internetgebaseerde diensten direct vanuit de auto toegankelijk.

Siemens VDO onderscheidt bij de softwarearchitectuur van het MMP duidelijk tussen voertuigrelevante en entertainment-functies. Dankzij deze scheiding kan snel op toekomstige innovaties en markttrends worden ingespeeld en kunnen nieuwe producten snel worden geïntegreerd, aangezien er alleen afzonderlijke softwarecomponenten toegevoegd hoeven te worden. Het deel van de software dat voor de voertuigfuncties verantwoordelijk is, blijft bij wijzigingen in het entertainmentdeel ongewijzigd en is zo uitstekend beveiligd tegen manipulaties. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de korte ontwikkelingscycli in de communicatie- en informatietechniek en de naar verhouding lange product-lifecycles in de automobielindustrie. Ook bij toekomstige projecten op het gebied van consumentenelektronica en multimedia zal de onderneming verder met de softwarespecialist Microsoft samenwerken en gebruik maken van diens software-technologieën.

Om de mobiele apparatuur probleemloos op het MMP aan te kunnen sluiten, zijn bijbehorende hardwarematige interfaces gepland: USB-stick, i-Pod en SD-kaart kunnen zo eenvoudig worden geïntegreerd. Daarnaast is het MMP voorzien van een Bluetooth-interface. Zo kan ook de mobiele telefoon op elk gewenst moment als gegevensdrager worden benut.

Bij de vormgeving van de hardware voor het MMP maakt Siemens VDO gebruik van processoren met zogenaamde Dual-Core-architectuur, zoals deze bij PC's wordt toegepast. Deze zorgen voor een groot prestatievermogen van de unit. Het flexibele platform kan op verzoek van de autofabrikant ook worden uitgebreid met een grafische high-end-chip, om een hoogwaardige grafische weergave mogelijk te maken.

Een ander belangrijk punt voor Siemens VDO is daarnaast de bediening van het MMP via een aanrakingsgevoelig front. De bestuurder moet het menu intuïtief kunnen bedienen. Daarbij zorgt de ergonomie-knowhow van Siemens VDO ervoor, dat de techniek in de toekomst nog beter aansluit op de behoeften van de automobilist en hem ondersteunt bij zijn voornaamste taak: veilig en comfortabel zijn doel bereiken.

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. Deze afbeelding en het persbericht kunt u downloaden van internet onder http://www.siemensvdo.de/presse

Voor meer informatie zie: www.siemensvdo.de/contactus