Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 6 september 2007

Peter nieuwe kinderdierekteur van DierenPark Amersfoort

Op dinsdag 11 september wordt Peter Hoogland uit Leusden de nieuwe kinderdierekteur van DierenPark Amersfoort. Algemeen directeur Peter Kuipers heet de 10-jarige dierenliefhebber welkom en vertelt wat hem het komende jaar te wachten staat. Peter Jr. neemt het stokje over van Vera Klootwijk.

"Ik wil later graag in een dierentuin gaan werken. Het lijkt me leuk om te zien wat er bij komt kijken. Het lijkt me erg leerzaam. Ik zorg graag voor dieren. Ik vind het leuk om wat voor dieren te doen en voor de mensen die ze komen bezoeken." Zo motiveerde Peter waarom hij kinderdierekteur 2007 - 2008 zou moeten worden. Op 11 september gaat zijn wens in vervulling. Uit handen van Vera Klootwijk, de vorige kinderdierekteur, krijgt hij de symbolische sleutel overhandigd. Deze geeft hem een jaar lang toegang tot DierenPark Amersfoort. Algemeen directeur Peter Kuipers legt hem vervolgens uit wat zijn taken worden. Zo woont Peter Jr. een vergadering bij samen met de veertien andere kinderdierekteuren en gaat hij zich inzetten voor de bedreigde Grévy zebra's in Kenia.

Eigen dierenmuseum

Peter is een enthousiaste dierentuinliefhebber. Samen met zijn ouders, broertjes en zusjes heeft hij bijna alle Nederlandse dierenparken al bezocht. Hij vindt alle dieren interessant en kijkt er graag naar. De Steve Irwinfan heeft een eigen museum over dieren en natuur op zijn slaapkamer en heeft al aangeboden dat het DierenPark dit wel een keer mag lenen.

Dierentuinmaand

Om in aanmerking te komen voor de titel van kinderdierekteur heeft Peter tijdens de dierentuinmaand in juni meegedaan aan een quiz op internet. Samen met negen andere kinderen heeft hij vervolgens op papier gezet waarom hij geschikt is voor deze 'functie' bij DierenPark Amersfoort. In combinatie met een persoonlijk gesprek met één van de juryleden van het DierenPark, gaf dit de doorslag om hem te kiezen tot de nieuwe kinderdierekteur.

///

Noot voor redactie;