Deli XL neemt meerderheidsbelang in AGF-specialist

11/09/2007 08:42



Deli XL



Foodservice groothandel Deli XL neemt een meerderheidsbelang in AGF-specialist Verhaaren. Deze leverancier van aardappels, groenten en fruit en producent van panklare AGF-producten heeft een sterke positie op de markt. Met de participatie versterkt Deli XL haar positie in de versketen.

Optimalisatie
De overeenkomst, die naar verwachting wordt afgerond in november 2007, is voor zowel Deli XL als Verhaaren een belangrijke stap. Verhaaren verwacht synergievoordelen op het gebied van inkoop en logistiek en een verdere groei van volume en omzet. Peter de Laat, algemeen directeur Verhaaren: "Een vergaande samenwerking zoals deze maakt ons onderdeel van een zeer sterke organisatie met uitstekende toegang tot de markt".

Voor Deli XL past de participatie in de uitgezette strategie om meer samenwerking te krijgen met leveranciers en meer invloed op de supply chain van versproducten. "Verhaaren is daarbij voor ons niet alleen een interessante partij vanwege deze logistieke synergievoordelen, maar ook vanwege haar kennis van en goede imago in AGF", zo laat Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL weten.

Zelfstandigheid
Verhaaren, met vestigingen in Tilburg en Venlo, zal zelfstandig blijven opereren in de markt en ook het huidige management blijft aan. Met Deli XL worden in de komende tijd synergievoordelen uitgewerkt op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Omdat de onderneming zelfstandig blijft opereren zullen de arbeidscontracten en arbeidsvoorwaarden van de ongeveer 250 personeelsleden ongewijzigd blijven.





http://www.delixl.nl