Ingezonden persbericht


Persbericht

s Werelds eerste ingebouwde draagbare navigatieoplossing van TomTom direct verkrijgbaar bij autofabrikant

~ Nieuwe Toyota Yaris leverbaar met unieke TomTom ~

Frankfurt, 11 september 2007 TomTom, de grootste aanbieder van draagbare navigatieoplossingen, kondigt tijdens de IAA autoshow in Frankfurt (Duitsland) aan dat TomTom s ingebouwde draagbare navigatieoplossing vanaf heden verkrijgbaar is bij Toyota dealers. De nieuwste Toyota Yaris biedt als onderdeel van het ingebouwde radiosysteem, s werelds eerste ingebouwde draagbare navigatiesysteem van TomTom als extra optie aan.

De nieuwe oplossing biedt het beste van twee werelden. Consumenten kunnen profiteren van alle voordelen van TomTom s eenvoudig te gebruiken draagbare navigatie-oplossing, terwijl het ingebouwde systeem perfect is weggewerkt in een radio die onderdeel is van het dashboard van de Toyota Yaris.

TomTom s ingebouwde oplossing biedt volledige audio-integratie met de speakers in de auto. Deze integratie zorgt voor een hoge audiokwaliteit bij gesproken instructies, of wanneer er handsfree telefoontjes worden gepleegd. Toyota consumenten kunnen vanaf nu van alle TomTom voordelen profiteren, inclusief kaart en software updates, draagbaarheid en toegang tot TomTom s content en diensten beschikbaar via TomTom s gratis softwaretoepassing, TomTom HOME.

Wij brengen onze uitgebreide navigatie-ervaring en kennis naar de automobielindustrie als integraal onderdeel van onze langetermijn strategie. De ingebouwde draagbare navigatieoplossing biedt een betaalbare en verbeterde gebruikerservaring aan consumenten en wij zijn verheugd om dit systeem als eerste in de industrie te lanceren met vooraanstaand autofabrikant Toyota, zegt Harold Goddijn, TomTom s CEO.

Als vooraanstaande aanbieder van draagbare navigatieoplossing, kan TomTom in vergelijking met de traditionele ingebouwde navigatiesystemen een breed aantal voordelen bieden, zoals:
* Een verbeterde gebruikerservaring van een volledig draagbaar systeem met een ingebouwde batterij en speaker
* Een betaalbare aanbieding voor eindgebruikers
* De mogelijkheid kaarten te updaten en het systeem te upgraden met de meest recente kaarten en technologieën
* Toegang tot content en diensten via TomTom HOME, zoals verkeersupdates. TomTom HOME is TomTom s gratis softwaretoepassing die gebruikers de mogelijkheid biedt content te beheren, te downloaden, op te slaan en te transporteren van de computer naar het TomTom systeem.

Een voorbeeld van het ingebouwde TomTom systeem en dashboard wordt getoond op de TomTom stand tijdens de IAA Auto Show op 11 september (hal 8; D23)


- einde -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.