Ingezonden persbericht


Onderzoek Rackspace: hostingklanten erkennen dat virtualisatie klaar is voor bedrijfskritische applicaties

Bunnik, 11 september 2007 - Uit een onderzoek in opdracht van Rackspace Managed Hosting onder zijn klanten blijkt dat een meerderheid vindt dat virtualisatie nu geschikt is voor de ondersteuning van bedrijfskritische applicaties. Het onderzoek wees uit dat 57 procent van de respondenten intern al gebruik maakt van virtualisatie. 72 procent zegt geen probleem te hebben met hosting van bedrijfskritische applicaties in een productieomgeving op een virtueel platform. Er bestaat grote belangstelling voor de voordelen van virtualisatie via een hostingpartij. 71 procent van de respondenten zou zijn applicaties willen hosten op een gevirtualiseerde infrastructuur bij een hostingleverancier.

Niettemin staat een meerderheid van de klanten nog huiverig tegenover het gebruik van een gedeelde virtuele omgeving. Slechts 13 procent van de respondenten is bereid een fysieke server te delen met andere klanten. De grootste zorgen bij het gebruik van gedeelde omgevingen zijn prestaties en beveiligingskwetsbaarheden.

"Virtualisatie krijgt steeds meer aandacht in de markt. Het is niettemin een opkomende technologie,die nog volwassen moet worden. Rackspace kan deze kloof dichten door Fanatical Support toe te passen op een oplossing waarvoor belangstelling is en die daardoor geen zorgen oplevert op het gebied van prestaties en beveiliging", zegt Nicolas Keller, director of platform products bij Rackspace Managed Hosting. "De eerste fase van virtualisatie was gericht op kostenbesparingen door middel van serverconsolidatie. De volgende fase is echter verbetering van de flexibiliteit en schaalbaarheid door infrastructuurbeheer. Hostingproviders zoals Rackspace, die tienduizenden servers voor klanten beheren, moeten een virtualisatieplatform bieden dat snel diensten levert en voorziet in een wendbare infrastructuur voor klanten." Rackspace is bezig met de ontwikkeling van een virtualisatieoplossing die inspeelt op grootschalige implementaties. Het nieuwe product bevindt zich momenteel in het bètaproces. De uitkomsten van het klantonderzoek spelen een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling ervan.

"Wij doen al langer onderzoek naar virtualisatie en wilden er zeker van zijn dat onze klanten er klaar voor zijn, dat de markt er klaar voor is en - het belangrijkst - dat de oplossing klaar is voor Fanatical Support", vervolgt Keller. "Wij werken er hard aan om er voor te zorgen dat het beheer, de beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van onze virtualisatieoplossing met elkaar in lijn zijn zodat we de dienst succesvol kunnen lanceren aan het eind van het jaar."

Volgens het onderzoek dat Rackspace liet uitvoeren, denkt 42 procent van de respondenten dat virtualisatie een fundamentele invloed zal hebben op de informatietechnologie. Hoewel 43 procent zegt geen voorkeur te hebben voor open source of merkgebonden producten gebruikt de meerderheid VMware.

In het kader van het onderzoek benaderde Rackspace circa 3.000 klanten met een vragenlijst via e-mail. Meer dan 12 procent van hen beantwoordde de lijst. Een gedetailleerd overzicht van uitkomsten van het onderzoek is beschikbaar op www.rackspace.com/downloads/surveys/VirtualizationSurvey.pdf

###

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf opent op 1 oktober 2007 een Nederlandse vestiging in Amsterdam Sloterdijk. Rackspace biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Het bedrijf telt meer dan 13.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de eerste Redhat Premier Hosting Partner.

Ingezonden persbericht