Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent gepositioneerd als leider in Magic Quadrant; bedrijf heeft hoogste marktaandeel in West-Europese zakelijke markt

Hilversum, Rijswijk, 11 september 2007 Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) is volgens analistenbureau Gartner voor het vijfde achtereenvolgende jaar marktleider op de zakelijke markt voor telefonie in West-Europa. Het marktaandeel kwam in 2006 uit op zeventien procent. Daarnaast is Alcatel-Lucent door Gartner gepositioneerd als leider in zijn magisch kwadrant voor zakelijke telefonie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (10 augustus 2007, Steve Blood).

In het Gartner-rapport Market Share: Enterprise Telephony Equipment, Western Europe 2006 schatten de analisten van Gartner dat de markt voor zakelijke telefonie in 2006 iets teruggelopen is. De penetratie van IP is echter sterk vergroot. Alcatel-Lucent blijft op de eerste plaats staan voor wat betreft TDM (Time Division Multiplex) en ook in cumulatieve TDM en IP. Het bedrijf is tweede in de IP-sector.

Het Magic Quadrant-rapport van Gartner plaatst Alcatel-Lucent in het leiderskwadrant. Marktleiders zijn volgens het rapport bedrijven die kracht tonen en invloed kunnen hebben op markttrends. Zij hebben een brede geografische dekking wat belangrijk is voor bedrijven die Europees of wereldwijd opereren.

Het volledige (Engelstalige) bericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.