Ingezonden persbericht


Inter Access completeert service en system management-portfolio door samenwerkingsovereenkomst Mansolutions

BSM-productportfolio toegevoegd aan aanbod van Inter Access

Hilversum, 11 september 2007 - ICT-dienstverlener Inter Access en BMC-specialist Mansolutions hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waardoor zij gezamenlijk het volledige service en system management-productportfolio van softwareleverancier BMC kunnen leveren. Mansolutions werd onlangs door BMC Software benoemd tot preferred partner voor de verkoop, implementatie en dienstverlening van de Business Service Management-oplossingen (BSM) van BMC Software. Inter Access had deze status al voor wat betreft de Distributed System Management-producten (DSM) van BMC Software. Door de samenwerking kunnen de twee bedrijven nu het volledige gamma van BSM- en DSM-oplossingen aan klanten leveren.

Binnen het samenwerkingsverband is Mansolutions gespecialiseerd in de BSM-producten van BMC Software. Mansolutions richt zich op onder meer helpdeskondersteuning, asset management, change en configuration management en incident en problem management. Inter Access heeft ruime ervaring in de Distributed System Management-oplossingen van BMC Software. Deze richten zich met name op systeem- en infrastructuurbeheer. Door de portfolio's te combineren, zijn Inter Access en Mansolutions in staat klanten een totaaloplossing te bieden.

"Met deze overeenkomst hebben we ons portfolio van service en system management-oplossingen gecompleteerd", zegt Michiel van Vlimmeren, directeur Managed ICT Services bij Inter Access. "Wij zijn nu in staat om klanten in alle segmenten te voorzien van een compleet pakket van service en system management-oplossingen waarbij we tevens zorgen voor de implementatie en voor optimale support. Zo spelen we in op een toenemende vraag onder klanten naar hoogwaardige tools waarmee ze hun beheer kunnen automatiseren, beter kunnen sturen op kwaliteit en hun ICT-processen organisatiebreed kunnen ondersteunen."

Arnold Zwart, CEO van Mansolutions, noemt de samenwerking met Inter Access een logische stap. "We hebben beide uitgebreide expertise opgebouwd in service en system management. Door onze BSM-krachten te combineren met de DSM -krachten van Inter Access, ontstaat toegevoegde waarde voor de klanten van Inter Access èn van Mansolutions."

"BMC Software is erg enthousiast over de samenwerking tussen Inter Access en Mansolutions", zegt Ronald Hobma, Country Manager Nederland van BMC Software. "Deze overeenkomst is een nieuwe en belangrijke impuls voor ons portfolio. De krachtenbundeling van de drie bedrijven zorgt voor een verdere versterking van onze producten op de Nederlandse markt en betekent voor klanten dat ze kunnen vertrouwen op maximale ondersteuning bij implementatie en support."

###

Over Inter Access
Inter Access is een zelfstandige Nederlandse ICT-dienstverlener met ruim 1.100 medewerkers, die zich richt op organisaties van middelgrote omvang in de publieke sector, finance, en handel en industrie. Vanuit de divisies Consulting & Technology, Managed Services en Vertical Solutions bieden we onze klanten integrale ICT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.