Ingezonden persbericht


abafc8.jpg

Acht medewerkers van McDonald's ontvangen eerste McStudiebeurs

Amsterdam, 11 september 2007 - Maandag 10 september is aan acht studerende crewleden van McDonald's voor de eerste keer de McStudiebeurs uitgereikt. Hiermee stimuleert McDonald's talentvolle medewerkers om zich in hun studie en werk te blijven ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. Met de McStudiebeurs betaalt McDonald's gedurende één jaar hun volledige collegegeld. De beurs wordt vanaf nu elk jaar aan acht talentvolle medewerkers uitgereikt.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van McDonald's Nederland in Amsterdam-Zuidoost. De acht gelukkigen ontvingen hun beurs uit handen van Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald's Nederland B.V. en Marjolein Reijs, Director Human Resources. Er waren in totaal 70 inzendingen, waaruit 19 genomineerden zijn geselecteerd. De acht winnaars vielen op door een groot enthousiasme en betrokkenheid bij zowel hun werk bij McDonald's als hun studie.

Originele essays
De opdracht was een essay van twee A4'tjes te schrijven over de manier waarop zij de procedures en service in hun restaurant verder zouden willen verbeteren en hoe daarbij de kennis uit hun studie gebruikt kan worden. De beste essays gaven een originele of slimme oplossing voor het verder verbeteren van het contact met gasten en de communicatie tussen medewerkers onderling. Om voor de beurs in aanmerking te komen moeten crewleden ten minste 1 jaar in een McDonald's restaurant werken, minimaal een 'goed' scoren bij de laatste beoordeling en een hbo- of universitaire studie volgen. Daarnaast is een grote motivatie voor zowel de studie als het werk bij McDonald's belangrijk. McDonald's Nederland zal bekijken hoe de ideeën die de studenten hebben aangedragen, kunnen worden toegepast om de bedrijfsvoering verder te verbeteren.

McDonald's als werkgever
Er werken bij McDonald's ongeveer 15.000 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke regionale werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald's hun eerste baan en McDonald's ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat medewerkers door kunnen groeien in managementfuncties en een beroepsbegeleidende leerweg kunnen volgen waarmee een officieel mbo-diploma behaald kan worden. Hiermee biedt McDonald's haar crewleden een goede opstap voor hun verdere carrière. Met de McStudiebeurs komt daar nu een extra steuntje in de rug bij.

De winnaars van de McStudiebeurs zijn:
Sanne Achten -- restaurant Helmond
Jordi Jolink - restaurant Duiven
Pim Noordermeer - restaurant Beverwijk
Arjen Nieuwhof - restaurant Leeuwarden-Centrum
Anouk Suijkerbuijk - restaurant Spijkenisse
Marieke Vink - restaurant Ochten
Sharon Haak - restaurant Terneuzen
Mark Sinke - restaurant Rotterdam Spaanse Polder