Time : 10:20:36
Date : 11 September 2007
Sender Name: Triodos Bank

Triodos Bank bestendigt groei in eerste halfjaar 2007 en financiert grootste zonnepanelenpark in Benelux

Brussel, 11 september 2007 - In de eerste helft van 2007 realiseerde Triodos Bank nv een balanstotaal van 1,6 miljard euro. Dat is een groei van 6% tegenover einde 2006. De nettowinst van Triodos Bank steeg met 48% en bedroeg 3,6 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in 2006. De nettowinst per aandeel bedraagt 1,94 euro tegenover 1,35 euro per aandeel.

In april jl. schreef de bank een emissie van certificaten van aandelen uit om de verdere groei van de bank, met name in de kredietverlening, mogelijk te maken. De bank emitteerde meer dan één miljoen nieuwe certificaten van aandelen. Dit betekent een verhoging van het eigen vermogen met 68 miljoen euro (55%). De doelstelling was een verhoging van minimaal 30 miljoen euro.

Triodos Bank in België
De Belgische Triodos vestiging realiseerde in de eerste jaarhelft een groei van 10% in toevertrouwde middelen en van 14% in de kredietportefeuille die ruim 169 miljoen euro bedroeg. De groei in kredietverlening werd opnieuw vooral gerealiseerd in de sectoren Natuur & Milieu en Cultuur & Welzijn. De nettowinst bedroeg 787.000 euro.

Triodos Bank financiert grootste zonnepanelenpark in de Benelux Triodos Bank verstrekte een investeringskrediet aan Electrawinds Solar nv voor de bouw van een zonnepanelenpark in Middelkerke, het grootste in de Benelux. Het geïnstalleerd vermogen van 1,3 MW laat toe ongeveer 400 gezinnen het hele jaar te voorzien van groene stroom, opgewekt door de zonnepanelen. Met deze investering vervult Triodos Bank eens te meer een pioniersrol als financier van duurzame energie: reeds in 1999 verleende de bank een krediet voor de eerste windturbine op dezelfde site.
In de sector Cultuur & Welzijn financierde de Belgische vestiging o.a. opnieuw een 'maison médicale' (grote groepspraktijken die veel succes kennen in Brussel en Wallonie) en verleende kredieten aan o.a. rust- en verzorgingsinstellingen en bedrijven actief in de duurzame bouw of sociale economie.

Écht duurzaam fonds
Begin 2007 lanceerde Triodos Bank België met succes het Triodos Values Pioneer Fund, een bevek met duidelijke focus op kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven die aan de top staan op het vlak van innovatie in duurzaamheid, en dit op wereldwijde schaal. Per 30 juni 2007 bedraagt het vermogen in de bevek ruim 30 miljoen euro.

Over Triodos Bank
Triodos Bank investeert het spaargeld van haar klanten enkel in duurzame projecten. Zoals in windenergie, productie van biologische voeding, rust- en verzorgingstehuizen of centra voor algemeen welzijn, een voor een projecten met een ecologische, sociale of culturele meerwaarde. De financiering van de wapenindustrie of andere niet-duurzame activiteiten is uitgesloten. De criteria die de bank hierbij hanteert, zijn voor iedereen toegankelijk via www.triodos.be. Haar beleid is transparant: de bank publiceert de namen van haar kredietklanten in het Triodos magazine en via www.triodos.be. De Triodos belegger, spaar- of kredietklant geniet marktconforme voorwaarden.

De bank telt internationaal 125.000 klanten waarvan ruim 24.000 in België en beheert meer dan 4.000 duurzame kredietprojecten. De bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje en een kantoor in Duitsland en telt 380 werknemers.


------------------------------------
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Triodos Bank, Lieve Schreurs
Head of Marketing & Communication Triodos Bank België Telefoon 02 548 28 35 (direct) of 0472 92 00 50 (mobiel) E-mail: lieve.schreurs@triodos.be ,
www.triodos.be .

URL: http://www.triodos.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR