Multrix verzorgt IT-infrastructuur voor Rituals

Advisie ondersteunt Exact als core-applicatie

Amsterdam, 11 september 2007 - Rituals, leverancier van huid- en lichaamsverzorgings-producten, heeft de verzorging van zijn IT-infrastructuur uitbesteed aan Multrix, specialist op het gebied van outsourcing van IT-infrastructuren en applicaties. Na de voorbereidingen van krap drie en een halve maand is Multrix in juli dit jaar van start gegaan met de SaaS-dienstverlening (Software as a Service) aan Rituals. Deze extreem korte voorbereidingsperiode is voor de directies van beide bedrijven een signaal dat het vanaf het allereerste moment klikte .

Met de afname van de SaaS-werplek bij Multrix heeft Rituals nu een online desktop ter beschikking waarmee, naast standaardapplicaties als Microsoft Office en Microsoft Exchange, ook de bedrijfsspecifieke software wordt benaderd.

De derde partij in de samenwerking is Advisie, het automatiseringsbedrijf dat zorg draagt voor de ondersteuning van Exact, het ERP systeem bij Rituals.

Focus op expansie

De door Multrix geleverde diensten zorgen ervoor dat wij ons niet hoeven te bekommeren om de IT-infrastructuur en ons primair kunnen richten op internationale expansie, zegt Marcel van Groningen, supply chain director van Rituals.

Adri van den Hooven, directeur van Multrix, voegt hieraan toe: De schaalbaarheid van het Multrix-platform staat er garant voor dat de IT-omgeving van Rituals naadloos kan meegroeien met die expansie. Het SaaS-model is uitermate geschikt voor de ontsluiting van kleine, verspreide locaties, zowel nationaal als internationaal.

Rituals dat producten levert die variëren van huidverzorgingsmiddelen en badjassen tot exotische thee en geurkaarsen opende in 2000 zijn eerste Flagship Store in Amsterdam.

Inmiddels zijn er 60 Rituals Stores in Nederland, Belgie, Portugal, Spanje, Kroatië en Dubai.

De internationale expansie vindt plaats met eigen winkels en een franchiseformule, waarin Rituals samenwerkt met sterke lokale partijen.

Over Multrix Benelux

Multrix is sinds 2000 specialist in het leveren van IT-uitbestedingsdiensten zoals SaaS (Software as a Service) en hosting van applicaties. Vanuit meerdere IT-centra beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor middelgrote bedrijven. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Microsoft, Citrix, Microsoft Dynamics (Microsoft Dynamics NAV, AX en CRM) en QAD.