AutoRai

Volkswagen presenteert acht zuinige wereldprimeurs

(8/28/2007)
Op de internationale autoshow in Frankfurt (IAA), die van 13 tot en met 23 september wordt gehouden, presenteert Volkswagen op haar stand maar liefst vijftig modellen, waaronder acht zuinige wereldprimeurs.

Het hoogtepunt is de Tiguan, een volledig nieuw ontwikkelde SUV-generatie die onder de Touareg wordt gepositioneerd. Maar daar blijft het niet bij. Volkswagen komt ook met een compact studiemodel waarvan de motor net zo bijzonder is als de boxermotor ooit voor de Kever was. Volkswagen geeft met dit model haar visie op de toekomstige compacte en zuinige stadsauto. Daarnaast presenteert Volkswagen op de IAA zes nieuwe BlueMotion-modellen.

Tiguan: de verantwoorde SUV
De hoofdrol op de Volkswagenstand is weggelegd voor de Tiguan, het eerste volumemodel ter wereld dat alleen door motoren met turbo-lading wordt aangedreven. Deze techniek biedt vele voordelen waaronder een lager brandstofverbruik, minder CO2 uitstoot en meer rijplezier. Andere noviteiten van de Tiguan zijn onder meer twee opvallend stille viercilinder dieselmotoren met common-rail inspuittechniek (103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk). Beide motoren voldoen nu al aan de strenge Euro5-emissienormen die pas in 2009 in werking treden. Naast schone en zuinige motoren biedt de Tiguan ook vele actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, zoals een speciaal ontwikkelde frontpartij die een hoge voetgangersveiligheid garandeert. Hiermee past de nieuwe Tiguan feilloos in Volkswagens strategie van verantwoorde mobiliteit.

BlueMotion: maatstaaf in milieubewuste mobiliteit Volkswagen onthult in Frankfurt tevens zes nieuwe BlueMotion-modellen waaronder de volumemodellen Jetta, Golf en Golf Variant BlueMotion. In de loop van 2008 zal Volkswagen daarmee minstens negen BlueMotion-modellen kunnen aanbieden. De al leverbare BlueMotion-modellen - de Polo BlueMotion (3,8 liter diesel per 100 km en 99 g/km CO2) en de Passat BlueMotion (5,1 liter diesel per 100 km en 136 g/km CO2) - hebben het begrip âzuinigâ in hun segment een nieuwe betekenis gegeven. De Polo en de Passat BlueMotion hebben beide het energiezuinigste A-label en een dieselroetfilter waardoor de milieusubsidie oploopt tot ⬠1.600,-!