Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Novum in de letteren

Vrije Universiteit organiseert schrijvershuisbezoeken

Een uniek initiatief van de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit en VU Cultuurcentrum Griffioen: de schrijvershuisbezoeken. Abdelkader Benali, sinds 1 februari Schrijver Op Locatie aan de VU, gaat bij vier gerenommeerde Nederlandse schrijvers thuis op bezoek. Dat doet hij samen met letterenstudenten en andere geĂŻnteresseerden. De vier schrijvers zijn Marjolijn Februari, Erik Menkveld, Wanda Reisel en Dirk van Weelden. Het eerste bezoek is op 11 september, het laatste op 23 oktober a.s.

Tijdens deze bezoeken zal worden gesproken over alle aspecten van het literaire vak: de rituelen van het schrijven, het werken aan een boek, het opbouwen van een oeuvre, optreden, geld verdienen, contacten met uitgevers en pers, contacten met andere auteurs, et cetera. De deelnemers bereiden zich op de bezoeken voor door literatuur van de betreffende schrijver te bespreken samen met Benali en Ad Zuiderent, docent Nieuwere Nederlandse Letterkunde.

Abdelkader Benali is de eerste van vijf schrijvers die als 'schrijver op locatie' een jaar lang op de VU rondloopt. Ieder van de vijf schrijvers kiest een maatschappelijk relevant thema als leidraad voor zijn of haar activiteiten. Benali koos voor 'diversiteit' als onderwerp voor zijn verblijf.