Casema

Uitbreiding televisiepakket in Alphen 03-09-2007 | 15:54

Op dinsdag 11 september wijzigen de frequenties van de radio- en televisiezenders in de gemeente Alphen (NB). Casema past de indeling van de zenders aan om diensten zoals Digitale Televisie, HDTV, Telefonie, Breedband Internet en toekomstig nieuw zenderaanbod van de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden. Door de modernisering van het kabelnet verbetert de kwaliteit van zowel de radio- als de televisiezenders.

Naast het jarenlange vertrouwde analoge televisiesignaal biedt Casema inmiddels in bijna haar gehele verzorgingsgebied ook Digitale Televisie, Breedband Internet, Telefonie en HDTV (televisie met een haarscherpe beeldkwaliteit). Om de hoogst mogelijke kwaliteit van het huidige en ook het toekomstige aanbod te garanderen, past Casema de frequenties van de televisiezenders aan. Het televisiepakket in Alphen wordt uitgebreid met Animal Planet, MTV, Nickelodeon/Comedy Central, BBC World, RAI Uno, TVE Internacional, TV&CO, Stads TV Breda, Casema Service Kanaal en het Etalagekanaal.

Radio-wijzigingen

Het kabelnetwerk van Alphen wordt gekoppeld wordt aan dat van Chaam en Galder en hierdoor wijzigt het aantal zenders in het radiopakket en ook de frequenties van de radiozenders. Vanaf 11 september wordt de lokale omroep ACLOS in Alphen doorgegeven op frequentie 92,9 MHz. Hierdoor is de lokale omroep voortaan in de gehele gemeente Alphen-Chaam op dezelfde frequentie te beluisteren.

Uitleg en tips

Deze wijzigingen betekenen dat Casema-abonnees in Alphen hun televisie(s), radio(s) en recorder(s) opnieuw moeten instellen. Uiteraard hebben zij inmiddels een brief met het nieuwe zenderoverzicht ontvangen. Voor meer informatie zie www.casema.nl en verder naar zenderoverzicht Alphen.