European Union



---

Zwarte lijst van verboden luchtvaartmaatschappijen: de Europese Commissie neemt nieuwe maatregelen
---

Reference: IP/07/1300 Date: 11/09/2007

HTML: EN FR DE DA ES NL IT SW PT FI EL CS ET HU LT LV MT PL SK SL BG

RO
PDF: EN FR DE DA ES NL IT SW PT FI EL CS ET HU LT LV MT PL SK SL BG

RO
DOC: EN FR DE DA ES NL IT SW PT FI EL CS ET HU LT LV MT PL SK SL BG

RO

IP/07/1300

Brussel, 11 september 2007

Zwarte lijst van verboden luchtvaartmaatschappijen: de Europese Commissie neemt nieuwe maatregelen

De Europese Commissie heeft vandaag de vijfde update gepubliceerd van de communautaire lijst van luchtvaartmaatschappijen waaraan een verbod is opgelegd in de Europese Unie. De oorspronkelijke lijst dateert van maart 2006 en de meest recente update van juli jongstleden. Deze nieuwe lijst vervangt de vorige en is onmiddellijk beschikbaar op de website van de Commissie^ . Aan de lijst zijn twee maatschappijen toegevoegd, Ukrainian Mediterranean Airlines uit Oekraïne en Mahan Air uit Iran, die als onveilig worden beschouwd en daarom verboden worden in de Europese Unie.

"Deze nieuwe update toont eens te meer aan dat de zwarte lijst een permanent evoluerend instrument is, waarvan de Commissie gebruik kan maken wanneer zij dit nodig acht, zonder de driemaandelijkse herzieningen af te wachten", benadrukt dhr. Barrot, vicevoorzitter van de Commissie en commissaris voor vervoer.

Naar aanleiding van gegevens die door verscheidene lidstaten zijn ingediend, heeft de Commissie een audit uitgevoerd van de luchtvaartmaatschappijen Ukrainian Mediterranean Airlines en Mahan Air en van de nationale burgerluchtvaartautoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op deze maatschappijen. Zij heeft ook het comité van nationale deskundigen op het gebied van de luchtvaartveiligheid geraadpleegd. Dit comité, dat de Commissie moet bijstaan op het gebied van luchtvaartveiligheid, heeft de verbodsmaatregelen unaniem goedgekeurd.
---

http://ec.europa.eu/transport/air-ban/