Kamersites angstig voor nieuwe speler op de markt


AMSTERDAM, 20070911 -- Sinds vorige week is er een nieuwe kamersite online die middels een crawling techniek alle kamers van de bestaande websites toont. Maar voor hoe lang nog? Reeds in de eerste week blijkt dat de bestaande websites als Kamerhulp, Directwonen en Huurkamers proberen het crawlen tegen te gaan. Door het aanpassen van de eigen content wordt getracht het crawlen onmogelijk te maken.

Bovendien heeft Kameroverzicht.nl via anonieme bron vernomen dat enkele kamersites de mogelijkheid onderzoeken om het crawlen van hun materiaal te verbieden.
Vorig jaar is ZoekAlleHuizen.nl om een soort gelijke reden aangeklaagd, namelijk het crawlen van het aanbod van huizen op het internet. Zah.nl is destijds in het gelijk gesteld.

Een woordvoerder van Kameroverzicht.nl maakt zich dan ook geen zorgen en ziet een eventuele rechtsgang positief tegemoet: `Aangezien wij dezelfde werkwijze hanteren als Zah.nl verwachten wij geen juridisch gegronde bezwaren. Tevens is Kameroverzicht juist een voordeel voor de meeste kamersites aangezien wij een overzicht geven en daarmee de voordeligste en beste kamersites indirect promoten.'