NCRV

De vakantierechter

Vast in de lift

Dinsdag 11 september
22.25 uur, Nederland 1

In de zesde aflevering van De vakantierechter van de NCRV aandacht voor de volgende kwestie:

Al dertig jaar zijn de families Matton en Roelofs buren. De Roelofs' lopen bij de familie Matton door de tuin vanaf hun garage, ook hun visite gebruikt dat vermeende recht van overpad. In de loop der jaren is de relatie tussen de buren helaas ernstig verzuurd. Het echtpaar Matton wil in hun mooie tuin kunnen zitten zonder bezoek van de buren. Zij zeggen dat er helemaal geen recht van overpad bestaat en zo dat wel zo is vorderen zij een verbod op het gebruik van het overpad door anderen dan het echtpaar Roelofs. Deze zijn het daar niet mee eens, al 35 jaar wordt het pad op dezelfde manier gebruikt. Zij vorderen op hun beurt dat de pesterijen van de buurman ophouden.

De vakantierechter reist af naar het groene Bilthoven. Het Kadaster heeft een diepgravend onderzoek verricht. Lukt het mr. Visser om de verstoorde relatie te lijmen of moet hij harde uitspraken doen?

Ook geeft De vakantierechter antwoord op twee Vakantievragen:

De heer en mevrouw Conijn boeken in februari een Donaucruise bij Kras Stervakanties. De boot vertrekt in september. Het echtpaar vertrouwt erop dat ze de laagste prijs hebben, in de folder staat âlaagste prijs garantieâ. Vlak voor vertrek blijkt dat Kras de prijs flink heeft verlaagd: het prijsverschil is Eur 250 p.p. De prijsverlaging blijkt te zijn ingegaan enkele weken nadat het echtpaar geboekt had. Ze eisen compensatie van Kras maar vangen bot. Is een laagste prijs garantie iets waard?

De familie Van Beurden stapt âs ochtends in de lift op weg naar het vliegveld. Ze zijn ruim op tijd, want ze leven al weken naar de vakantie toe. De lift sluit en komt even later tot stilstand. De deuren zitten moervast, de familie zit opgesloten. Uren later worden ze bevrijd door de technische dienst van hun verhuurder. Er moeten nieuwe tickets worden gekocht, de schade loopt in de honderden euroâs. Als ze bij de verhuurder aankloppen voor een schadevergoeding geeft niemand thuis. Mag dat?