MNP: Aanbieding Milieubalans en Natuurbalans 2007 op 11 september a.s.

04/09/2007 12:15



Milieu- en Natuurplanbureau



Aanbieding Milieubalans en Natuurbalans 2007

Op 11 september 2007 presenteert het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) de Milieubalans en de Natuurbalans 2007. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Secretaris-Generaal Van der Vlist van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) zullen de boeken in ontvangst nemen en een korte reactie geven.

De beide balansen beschrijven jaarlijks de toestand van de natuur en het milieu en de veranderingen daarin en zij geven een evaluatie van de effecten van beleid op de kwaliteit van het milieu respectievelijk de natuur en op het al dan niet halen van de gestelde doelen. De Milieubalans en de Natuurbalans in 2007 gaan speciaal in op de relatie tussen milieudoelen voor de natuurkwaliteit.

De presentatie vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. Ik nodig u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Programma

15.30 uur
Ontvangst en mogelijkheid tot inzien van de Milieubalans en de Natuurbalans 2007.

16.00 uur
Presentatie belangrijkste conclusies van de beide balansen door prof.ir. Klaas van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau.

16.15 uur
Aanbieding Milieubalans en Natuurbalans aan minister Verburg en Secretaris-Generaal Van der Vlist met een korte reactie van beiden.

16.30 - 17.30 uur
Gelegenheid voor vragen en interviews.

Bent u geïnteresseerd in de Milieubalans en/of Natuurbalans 2007 en wilt u de bijeenkomst bijwonen, dan kunt u onderstaand formulier invullen en terugfaxen. U kunt daarop ook aangeven of u de samenvatting vóór de presentatie onder embargo wilt ontvangen. Nadat wij het formulier hebben ontvangen zullen wij op vrijdag 7 september a.s. de samenvatting en het persbericht via e-mail toesturen. (Deze uitnodiging is ook verzonden via ANP Pers Support.)

Met vriendelijke groet,

Anneke Oosterhuis
Milieu- en Natuurplanbureau (MNP)

Antwoordformulier / embargoverklaring Milieubalans en Natuurbalans 2007

O Ik maak gebruik van de uitnodiging en zal op 11 september a.s. de presentatie bijwonen.

O Ik wil graag de samenvattingen en het persbericht onder embargo ontvangen. Ik verklaar geen informatie uit het persbericht en/of de samenvattingen van de Milieubalans en Natuurbalans 2007 openbaar te maken in welke vorm dan ook vóór 11 september 16.00 uur. Beschikbaarstelling van de tekst dient uitsluitend ter informatie en voorbereiding.

Naam:

Medium:

E-mail:

Telefoon:

Datum:

Handtekening:

Na ondertekening kunt u dit formulier faxen naar nummer 030 - 274 44 79.