Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans blogt in Bulgarije

11 sep 2007 | "Nederland is graag bereid om de samenwerking met Bulgarije te versterken op terreinen van gemeenschappelijk belang". Dat zei staatssecretaris Timmermans in een gesprek met zijn Bulgaarse counterpart, mw. Gergana Grancharova.

Timmermans en Grancharova spraken met elkaar onder andere over het verbeteren van grenscontroles, klimaat en energie, en de hervorming van het justitiële apparaat. Met name op dit laatste punt hoopt Timmermans het komende jaar concrete resultaten te zien. Nederland wil Bulgarije helpen waar het kan, als gelijkwaardige Europese partners.

Verder spraken de bewindslieden over het verbeteren van de communicatie over Europa en het belang van het weblog als instrument hiertoe. Grancharova heeft sinds kort een eigen weblog, www.gerganagrancharova.eu waar ze met burgers discussieert over Europa. Timmermans blogt zelf al langer op de website www.nederlandineuropa.nl. Op verzoek schreef hij nu ook een bijdrage in Grancharova's weblog.

Tot slot nam Timmermans het eerste exemplaar van de laatste editie van het glossy blad Evropa 2001 in ontvangst. Het tijdschrift staat dit keer geheel in het teken van Nederland en om die reden schreef de staatssecretaris het voorwoord. Hij stelt hierin, dat Nederland en Bulgarije als volwaardige EU-lidstaten moeten samenwerken aan een Europa dat concrete resultaten boekt. Ook burgers spelen hierbij een belangrijke rol. "Europa kan niet zonder u", aldus Timmermans.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl