Ingezonden persbericht


ea's bekroonde videogame skate in september in de winkelrekken

Download de demo op de Xbox Live Marketplace op 15 augustus voor een levensechte skateboardervaring voordat de game in de winkels ligt

Schiphol- Rijk - 7 augustus 2007 - Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) kondigt aan dat de bekroonde videogame SKATE voor het Xbox 360(TM) videogame en entertainmentsysteem op 12 september in de Verenigde Staten en op 14 september in Europa aan de winkels wordt geleverd. De versie voor het PLAYSTATION®3 computer entertainmentsysteem wordt uitgebracht in winkels op 24 september in de Verenigde Staten en op 5 oktober in Europa. Voor gamers die het spel absoluut voor de release willen proberen, brengt EA een SKATE demo uit op de Xbox Live Marketplace op 15 augustus. Zo zullen gamers uit eerste hand de baanbrekende nieuwe gameplaystijl van de titel kunnen ervaren: een nieuwe manier om skateboardgames te spelen die het genre nieuw leven zal inblazen.

De demo die je kunt downloaden bevat tutorials en gameplayuitdagingen in het skatepark van het buurthuis van San Vanelona die gamers laten kennismaken met de revolutionaire Flickit-besturing van SKATE. De demo bevat ook een innovatieve skateopnamefunctie waarmee gamers op elk moment van de demo videofilmpjes kunnen maken van hun skatesessies en de beelden online kunnen delen op www.skate.ea.com zodat andere spelers ze kunnen bekijken, beoordelen en bespreken.

In het spel staat alles wat je doet in functie van publiciteit in twee van de belangrijkste skateboardtijdschriften: Thrasher en The Skateboard Mag. Publiciteit betekent ook sponsors, resultaat, geld en aanzien. Word een legende door de voorpagina's te halen en verdien een felbegeerde uitnodiging om te skaten in de X Games: de belangrijkste skateboardwedstrijd van de wereld. Je kunt keet schoppen op straat en schitteren in het Skateboard Big Air evenement, dat is vernieuwd en wordt gedomineerd door de winnaar van twee gouden medailles Danny Way.

SKATE ontving onlangs de prijs "Best Sports Game of E3 - IGN Xbox 360" op de E3-beurs in Santa Monica. SKATE was ook een van de vier genomineerde games voor "Best Sports game" bij de "Game Critics Awards: Best of E3 2007". De jury van deze award bestond uit uitgevers van de 36 meest toonaangevende videogamepublicaties in de sector.

Dankzij de innovatieve Flickit-besturing die optimaal gebruikmaakt van de twee analoge sticks en de mogelijkheid om tricks te maken die je eigen stijl bepalen, biedt SKATE je een authentiek skateboardmekka dat alle andere videogames overtreft. SKATE is ontwikkeld door EA Black Box in Vancouver, British Columbia en is geclassificeerd als "T" voor tien jaar en ouder door ESRB en 12+ door PEGI.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl..

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. PLAYSTATION is een geregistreerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Xbox 360 is een handelsmerk van de Microsoft Group. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl