KNMG

KNMG-Discourslezing 'Voeding en Geneesmiddelen, hoe beïnvloeden ze elkaar?', georganiseerd door district Rotterdam

Datum 12-09-2007 t/m 12-09-2007

Locatie Stroom, Rotterdam

KNMG-Discourslezing: "Voeding en Geneesmiddelen, hoe beïnvloeden ze elkaar?"

Op woensdag 12 september 2007 vindt de 13e KNMG Discourslezing om 18.00 uur plaats bij Stroom, Lloydstraat 1 te Rotterdam. Prof.dr. Renger F. Witkamp, hoogleraar Voeding en Pharmacologie TNO en Wageningen Universiteit, zal een lezing houden over "Voeding en Geneesmiddelen, hoe beïnvloeden ze elkaar?" Voeding kan de werking en eventuele bijwerkingen van sommige geneesmiddelen beïnvloeden. Andersom geldt dat het gebruik van geneesmiddelen tot een verminderde opname of zelfs depletie van nutriënten kan leiden. Interacties kunnen soms dodelijk verlopen. Berucht is de remming door grapefruitsap van cytochroom P450. De lezing geeft inzicht in intracties tussen verschillende medicijnen en voedingsmiddelen. Alledaagse geneesmiddelen, waarmee u zeker te maken heeft. En alledaagse voedingsmiddelen. Zelfs spruitjes zijn niet onschuldig!

Aanmelden
Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het aanzitten aan een gezamenlijk, bescheiden diner. Let op: U dient wel van tevoren aan te geven of u hiervan gebruik wilt maken! Voor het diner is een geringe vergoeding verschuldigd van ¤ 12,50, ter plaatse te voldoen. U kunt u opgeven tot uiterlijk de maandag vóór de Discourslezing bij de secretaresse KNMG Rotterdam, Janneke Vos, telefoon: 0180 - 619683, of per mail: dsb.rijnmond@planet.nl.

Accreditatie
Dit is aangevraagd voor sociaal geneeskundigen (artsen A&G, bedrijfs- en verzekeringsart¬sen, artsen M&G) en huisartsen.