Ingezonden persbericht


Bouw 41.464 glazen tellende champagnepiramide bij opening Zeelandhallen Goes

Champagnetoren - 12 september 2007

Tijdens de opening van de Zeelandhallen Goes wordt een 41.464 glazen tellende champagnepiramide gebouwd waarmee een poging wordt getracht om het wereldrecord te verbreken.

In 2006 heeft Maison Luuk Exclusieve Catering / Chalet Fontaine partycenter,eigenaar Luuk Broos het wereldrecord met 39.711 champagneglazen, 61 etages, ruim 7 meter hoog en met een totaal gewicht van 7.942 kilogram verbroken. Deze happening heeft plaatsgevonden in het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO te Oberhausen.

Nu wil Luuk Broos het wereldrecord champagnepiramide bouwen weer terug naar Nederland halen. De poging zal plaatsvinden op 12 september in de Zeelandhallen te Goes. 5 dagen zal er hard gewerkt worden aan deze wereldrecordpoging. Aan de wereldrecordpoging is een goed doel gekoppeld. Zeelandhallen Goes is intensief bezig om sponsoren te vinden om het goede doel; sport- en bewegingsactiviteit voor de aangepaste sport in Zeeeland, te ondersteunen. Tijdens de opbouw van de champagnepiramide zullen verschillende gehandicapten vanuit Zeeland een steentje bijdragen. Na dit spektakel worden de champagneglazen verkocht voor 2 euro, waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.