Eerste steen voor Stichting Hulphond

10/09/2007 13:20



Stichting Hulphond



Op woensdag 12 september legt Stichting Hulphond symbolisch de eerste steen van haar nieuwe locatie. Het nieuwe pand zal worden voorzien van alle benodigde faciliteiten om meer hulphonden op te kunnen leiden.

De eerste steen zal worden gelegd door Marie-Cécile Moerdijk en Paul Beck, beiden lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting. Moerdijk is zangeres, dichteres en schrijfster. Ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en werd in Frankrijk benoemd tot Chevalier des Arts, Sciences et Lettres. Beck is directeur van de Floriade 2012. Op 29-jarige leeftijd werd hij directeur van een verpleeghuis, waar hij de eerste hulphond liet trainen. Enige tijd later volgde de oprichting van Stichting SOHO, de voorloper van de huidige Stichting Hulphond.

Het nieuwe pand zal begin 2008 gereed zijn. Met de faciliteiten die dit pand biedt kan de stichting naar verwachting tachtig hulphonden per jaar opleiden, een verdubbeling van het huidige aantal. De honden in opleiding krijgen op de nieuwe locatie een verblijfomgeving van twintig ruime kennels waarin twee tot drie honden per kennel verblijven. Het kennelgebouw biedt ruimte voor voeropslag, een dierenartskamer, ruimten voor de trainers en een 'wasstraat' voor de honden. Op het terrein komen diverse uitlaat- en speelvelden. Het kennelgebouw is door een gang verbonden met het kantoorgebouw, dat ruimte biedt aan de kantoren en aan een aantal vergader- en trainingsruimten.

Een hulphond biedt praktische ondersteuning in het dagelijkse leven van mensen met een lichamelijke of auditieve handicap of epilepsie. Stichting Hulphond leidt hulphonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan deze mensen. De financiële middelen worden verkregen van donateurs, sponsors, serviceclubs, subsidiënten en uit giften, nalatenschappen en collectes.





http://www.hulphond.nl