Ingezonden persbericht


Champagnetoren dreigt in elkaar te storten

Vrijdag 7 september 2007 is Luuk Broos (wereldrecordhouder) begonnen met de bouw van de glazen piramide in de Zeelandhallen te Goes. Woensdag 12 september opent de Zeelandhallen & leisurecentrum de deuren officieel. En voor dit feestelijke geheel wordt er een glazen piramide gebouwd. Tijdens de opening zal het laatste glas geplaatst worden.

In 2006 heeft Maison Luuk Exclusieve Catering / Chalet Fontaine partycenter,eigenaar Luuk Broos het wereldrecord met 39.711 champagneglazen, 61 etages, ruim 7 meter hoog en met een totaal gewicht van 7.942 kilogram verbroken. Deze happening heeft plaatsgevonden in het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO te Oberhausen. Daar dreigde het ook bijna fout te gaan, vanwege meerdere duiven die in het winkelcentrum vlogen, maar uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen.

Nu is het weer spannend of het wereldrecord wel gehaald zal worden. Na de meting met de trilmeter van vanmorgen blijken er toch een aantal glazen onderaan de piramide niet helemaal recht te staan. De oorzaak hiervan blijkt te zijn dat er bij de levering van de glazen een aantal dozen zaten met net een ander formaat. Dat houdt in als er door gebouwd wordt, het risico erg groot is dat de toren instort. Een dilemma voor de organisatie en de bouwers. Als het doorgezet wordt en de piramide stort in, kan de organisatie de glazen niet meer verkopen. De glazen worden verkocht voor 1 euro, waar de opbrengst gaat naar de Zeeuwse Olympiade; dat is een Zeeuwse dag waarin de sport voor mensen met een beperking centraal staat. Het houdt in dat er dan 40.000 euro minder zou gaan naar het goede doel.

Het zou spijtig zijn als mevr. K mevrouw drs. K.M.H. Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, voorheen minister van Verkeer en Waterstaat, niet meer het laatste glas hoeft te plaatsen.

Dus de vraag is; wordt er doorgebouwd??