Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV BedrijvenBond

11 september 2007, Utrecht
------

Woensdag 12 september in Drachten:

Aftrap voorlichtingscampagne over ontslagrecht

Vanaf woensdag 12 september start de CNV BedrijvenBond een grootscheepse voorlichtingscampagne over de kabinetsplannen rond ontslagrecht. Jaap Jongejan, voorzitter van CNV BedrijvenBond, onthult op het CNV-regiokantoor in Drachten - langs de snelweg - een groot spandoek: Ontslagrecht? De groeten!

De CNV BedrijvenBond ziet niets in de nieuwe ontslagplannen, die een flinke aantasting van de rechten van werknemers inhouden. Jongejan: "Het kabinet heeft het over 'samen leven, samen werken'. Een prachtige slogan. Maar als de verslechteringen in het ontslagrecht doorgaan, zijn het holle woorden. Niks samen werken. Werknemers kunnen binnen zes weken op straat belanden, zonder perspectief, zonder ontslagvergoeding."

Leden van de CNV BedrijvenBond en CNV Hout en Bouw wijzen de plannen voor een nieuw ontslagrecht intussen massaal af. In zo'n vier weken tijd kregen de bonden ruim 35.000 reacties binnen.

De komende weken organiseert de CNV BedrijvenBond daarom overal in het land voorlichtingsbijeenkomsten over de plannen. Als aftrap hiervan onthult Jongejan woensdagochtend 12 september, om 8.45 uur een spandoek aan de gevel van het CNV-regiokantoor in Drachten. Jongejan: "We hangen dit spandoek niet voor niets langs de snelweg. We hopen echt dat de plannen heel snel weg zijn."

Ook op de kaderdag die de CNV BedrijvenBond op 21 september in Drachten organiseert (Fries Congres Centrum), zal het ontslagrecht een belangrijk onderwerp zijn.

Meer informatie over het ontslagrecht: zie www.cnvbedrijvenbond.nl/ontslag