Gemeente Terneuzen

Militaire oefening

Dinsdag 11 t/m donderdag 13 september:
Militairen oefenen in Axel, Koewacht en Philippine

Op woensdag 12 en donderdag 13 september tussen 8.00 en 18.00 uur oefent de Koninklijke Luchtmacht in midden Zeeuws-Vlaanderen. Woensdag wordt er geoefend rond het zweefvliegveld in Axel en in de polders ten noorden van Philippine en donderdag in en rond de oude vlasfabriek in Koewacht. Ook vandaag, dinsdag 11 september, is het leger al aanwezig in Zeeuws-Vlaanderen.

Zes grote helikopters cirkelen laag rond de oefenlocaties, soms maar op 45 meter hoogte en oefenen de samenwerking met vliegtuigen hoger in de lucht. Militaire voertuigen rijden over de wegen. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken vindt er een confrontatie met de vijand plaats inclusief explosies, flitsen en rookontwikkeling.

Inwoners hoeven zich geen zorgen te maken, het betreft maar een oefening!

Omwonenden en betrokken organisaties zijn door de luchtmacht geïnformeerd. De betreffende vergunningen zijn door de Provincie Zeeland verleend.

Meer informatie aan belangstellenden wordt verstrekt door het Ministerie van Defensie, commando Luchtstrijdkrachten van de vliegbasis Gilze-Rijen, tel. 0161-296 911.
Geluidshinder kan worden gemeld op tel. 0800-022 60 33.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |