Gemeente Barendrecht

persbericht 103 gemeente Barendrecht

Wethouder Coby van Deursen biedt WonderWebkoffer aan bij De Kleine Duiker

BARENDRECHT (dinsdag 11 september 2007) - Op woensdag 12 september krijgen leerkrachten van de groepen 5 en 6 bij De Kleine Duiker een presentatie van de WonderWebkoffer. Wethouder Coby van Deursen is die middag om 13.30 uur aanwezig om de koffer aan te bieden en het gebruik ervan te 'promoten'. WonderWeb is een project van IVN Nederland in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Door het project worden leerlingen geprikkeld erop uit te gaan in de natuur, te observeren en te ontdekken.

Met WonderWeb maken leerlingen in de directe omgeving van school kennis met een grote variatie aan dier- en plantensoorten. Ze leren wat voor onderlinge relaties er bestaan (vriend, vijand, wie eet wie, waar is het goed wonen en waar minder) en wat het belang is van die verscheidenheid. In de koffer zitten allerlei materialen: de WonderPlaat (grote vertelplaat), een docentenhandleiding, setjes WonderMunten en veldwerkmaterialen zoals loeppotjes. Uiteindelijk kunnen leerlingen een WonderGame spelen op www.wonderweb.nl.

Gezien de oorspronkelijke agrarische achtergrond en de belangstelling van de gemeente voor het milieu, heeft de gemeente Barendrecht besloten iedere school een WonderWebkoffer aan te bieden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht