Healthcare @ Home: OMRON Producten voor gezondheid, vooral gewichtsbeheersing en tegengaan van het metabole syndroom

12/09/2007 09:49



PR Newswire



HOOFDDORP, Nederland, September 12 /PRNewswire/ -- Hoge bloeddruk is nauw verbonden met gewichtsbeheersing en het metabole syndroom. De Internationale Diabetes Stichting (IDF) definieert het metabole syndroom als een aandoening bestaande uit centrale zwaarlijvigheid 94cm in mannen en >80cm in vrouwen) en twee van de volgende
vier factoren:


- Verhoogd triglyceride (TG) niveau


- Verlaagd HDL cholesterol


- Verhoogde bloeddruk


- Verhoogde nuchtere vastende plasma glucose (FPG)

Het metabole syndroom is dan ook een opeenstapeling van bovengenoemde risico factoren voor hart- en vaatziekten. De drie stappen die nodig zijn om het metabole syndroom te bestrijden zijn diagnose, interventie (lichamelijke activiteit) en controle.

Producten als de OMRON M10-IT Bloeddrukmeter en de OMRON BF500 Lichaamscompositiemeter maken het mogelijk om in voorkomende gevallen gemakkelijk de diagnose te stellen. De M10-IT Bloeddrukmeter is een volledig automatische bovenarm bloeddrukmeter, met de unieke Comfort Cuff. De klinisch gevalideerde IntellisenseTM technologie neemt ook beweging waar, of onregelmatige hartslagen, die de meting unnen beïnvloeden. Hierdoor is verzekerd dat slechts betrouwbare resultaten worden weergegeven. De M10-IT kan ook op de computer worden aangesloten.

De BF500 Lichaamscompositiemeter is een doorbraak voor eenieder die zich bezighoudt met zijn gezondheid en die nu zijn lichaamsgewicht en de samenstelling (vetpercentage, spiermassa) kan meten met de grootste nauwkeurigheid die beschikbaar is. De professionele 4-punts meting, via handen en voeten, garandeert een nauwkeurigheid die niet beïnvloed wordt door verplaatsing van vocht binnen het lichaam (b.v. vocht in de benen na een dag veel staan). Met de BF500 kunnen de viscerale vetniveaus (vetniveaus rond de inwendige organen), het metabolisme in rust, het
skeletspierpercentage en de Body Mass Index (BMI) worden bepaald.

Voor het volgen van de volgende stap (lichaamsbeweging), heeft Omron de HJ-720IT Walking Style PRO stappenteller, de volgende generatie van stappentellers, gebaseerd op sensortechnologie die zichzelf in de praktijk bewezen heeft. Deze stappenteller kan in bijna elke situatie worden gebruikt, waarbij het aantal stappen, de gelopen afstand en verbrande caloriën en vet bijgehouden worden.
De aerobische functie herkent en analyseert grotere inspanning afzonderlijk. Een CD ROM en USB kabel zijn inbegrepen, zodat de gegevens van de stappenteller naar uw computer gedownload kunnen worden.

Oliver Baumann, Product Manager Wellness bij Omron Healthcare Europe geeft aan dat "de M10-IT en de Walking Style Pro dezelfde computer software gebruiken, waardoor het mogelijk is om de gegevens in combinatie met elkaar bij te houden. Door de verbinding van de drie producten kunnen de risicofactoren voor het metabole syndroom beter worden bewaakt."

Indien de drie OMRON producten die hierboven beschreven worden, samen gebruikt worden, zal een accurate controle van de risicofacturen van het metabole syndroom simpel en effectief zijn, als onderdeel van een programma vor gewichtsbeheersing. Dit is ook mogelijk met andere producten binnen de Omron serie, waaronder de Omron M6 Bloeddrukmeter en de Walking Style II stappenteller, die echter niet op de computer kunnen worden aangesloten.

OMRON streeft ernaar om mensen te helpen een gezond en comfortabel leven te leiden. Tegenwoordig zijn artsen, overheden en het algemene publiek zich meer bewust van het belang van preventieve zorg. De OMRON Healthcare Groep beschouwt het als haar missie om een bijdrage te leveren aan het voorkomen en behandelen van ziektes die gerelateerd zijn aan levensstijl. Door samen te werken met hun arts kunnen patiënten hun eigen dagelijkse lichamelijke conditie bijhouden.

http://www.omron-healthcare.com
Voor meer informatie: of Helen Demeny, +31-20-354-8211