Rectificatie op vorig persbericht: Nido en Adecco, samen in business

12/09/2007 09:51



Adecco



Wereldmarktleider in strooimachines kiest voor wereldmarktleider in HR-services

Nido en Adecco, samen in business
Utrecht/Holten - Nido in Holten, specialist in gladheidbestrijding en straatreiniging, gaat voor de invulling van zijn gevarieerde personeelsbehoeften samenwerken met HR-dienstverlener Adecco. Hiertoe is een belangrijke raamovereenkomst getekend. Deze houdt in dat Adecco zich met het leveren van diverse HR-services gaat inzetten voor een optimale personele bezetting bij Nido. Voor een deel van die services gaat Adecco letterlijk met een eigen vestiging bij Nido in Holten 'in huis' zitten. Het samenwerkingscontract is op 10 september namens Nido ondertekend door Han Leemhuis (Algemeen Directeur) en namens Adecco door Patrick Bakker (Director Industrial & On Site Solutions).

Nido is marktleider in ontwerp en realisatie van innovatieve zoutstrooimachines. Vanuit een nieuwe, moderne fabriekshal in Holten vinden gemiddeld zo'n tweeduizend van dergelijke machines hun weg naar internationale klanten. Nido is hiermee wereldmarktleider. De onderneming kent een relatief complexe personeelsstructuur. Er doen zich geregeld schommelingen voor in de behoefte aan goed geschoold productiepersoneel en aan technische professionals. Bovendien heeft Nido met name 's winters extra mankracht nodig, omdat de onderneming niet alleen materieel maakt en levert, maar bovendien service verleent en klaar staat met advies, ondersteuning en aanvullende services, gericht op een schone en veilige leefomgeving.

Kennis van industriële processen
"Om deze redenen hebben wij gekozen voor uitbesteding aan één partner die van alle markten thuis is en extra goed is ingevoerd in industriële processen", zegt Han Leemhuis, algemeen directeur van Nido. "Adecco heeft hiervoor een speciale Business Line Industrial & On Site Solutions ingericht. Dit biedt naast de vereiste kennis ook veel ervaring in operationele HR-processen bij klanten in huis. Omdat er bij ons sprake is van grotere hoeveelheden flexwerkers, is dat een belangrijk voordeel. Door vanaf nu met één full service HR-partner te werken, denken we ook aanzienlijk te kunnen besparen op flexkosten."

Internationale expertise
Voor Nido is ook de schaalgrootte van Adecco een doorslaggevende factor geweest om voor intensieve samenwerking te kiezen. Deze schaalgrootte zorgt voor voldoende wervingskracht, cruciaal bij de huidige arbeidsmarktomstandigheden, en biedt zekerheid en continuïteit. Patrick Bakker, Director Business Line Industrial & On Site Solutions bij Adecco: "Wij opereren bij voorkeur vanuit duurzame partnerships met onze klanten. Alleen als je elkaar goed kent en verstaat, kun je snel op wisselende personeelsbehoeften inspelen. Als onderdeel van 's werelds grootste HR-dienstverlener, kunnen wij onze internationale expertise inzetten voor procesverbetering en kostenbeheersing. Tegelijkertijd zijn wij erg goed ingevoerd in de lokale arbeidsmarkt, wat van belang is om permanent gemotiveerde medewerkers te vinden en te binden."

Zoals Nido marktleider is in het specialisme gladheidbestrijding, zo is Adecco wereldmarktleider in HR-services. Vanuit 6.700 vestigingen in 70 landen zetten ruim 35.000 medewerkers zich in voor de missie van Adecco: better work, better life. Dagelijks zijn wereldwijd meer dan 700.000 mensen binnen diverse arbeidsvormen actief namens Adecco. Deze flexwerkers kunnen rekenen op maximale mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. In Nederland is Adecco actief vanuit ruim 200 vestigingen, waarvan een toenemend aantal bij klanten op locatie.