AutoRai

Studenten Product Design en Mode van ArtEZ ontwerpen nieuw interieur Ford Ka

(9/12/2007)
Studenten van de afdeling Product Design en Modevormgeving van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten werken momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe interieur voor de Ford Ka. Ford Nederland heeft in samenwerking met ArtEZ en Cabarra, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en bekleden van lederen interieurs, dit bijzondere project op poten gezet.

Donderdag 13 september worden zeventien ontwerpen van de ArtEZ-studenten beoordeeld door een jury. Ford Nederland zal, in samenwerking met Cabarra, de auto met het winnend interieurontwerp wellicht introduceren op de Nederlandse markt, in een gelimiteerde oplage.

Zeventien studentgroepen (drie studenten per groep) van ArtEZ zijn vanaf 3 september bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuw interieur voor de Ford Ka. De studenten mogen hierbij op eigen creatieve wijze een nieuw ontwerp geven aan het Ka-interieur, dat bestaat uit twee voorstoelen met twee hoofdsteunen, een achterbank met drie hoofdsteunen en twee deurpanelen.

Winnend ontwerp
Alle groepen presenteren hun ontwerp voor een nieuw Ka-interieur op donderdag 13 september aan een vijfkoppige jury, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers van Ford Nederland, Cabarra en ArtEZ. Zij zullen na de presentaties aan de hand van een aantal strenge criteria het winnende ontwerp kiezen. Belangrijke criteria zijn onder andere de gebruikte materialen, de creativiteit en uniekheid van het ontwerp, de productiekosten en de mate waarin het ontwerp voldoet aan de veiligheidseisen.

Het winnende ontwerp zal als prototype worden geproduceerd in de Cabarra-fabriek in Athene. De winnaars zullen afreizen naar de fabriek in Athene om de productie van hun ontwerp bij te wonen. Het winnende ontwerp maakt zelfs kans om in beperkte oplage in productie te worden genomen.

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
ArtEZ hogeschool voor de kunsten verzorgt voor ruim 3.000 studenten onderwijs op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, bouwkunst, muziek, dans en theater in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het aanbod van opleidingen en afstudeerspecialisaties op bachelor- en masterniveau is breed en gevarieerd. ArtEZ richt zich op de meest getalenteerde kunststudenten, uit Nederland en daarbuiten. De kwaliteit van het onderwijs blijkt uit de erkenning vanuit het werkveld, nationaal en internationaal.