Gemeente Bolsward


woensdag 12 september 2007

Mededelingen 12 september 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het plaatsen van een rokerskap (overkapping) op het perceel Gysbert Japicxlaan 23;

2. voor het vergroten van de garage (plaatsen kap) op het perceel Workumertrekweg 8;

3. voor het vergroten van de woning (middels een erker aan de zijgevel) op het perceel De Bunders 37.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmorgen in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.
Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 5 september 2007, Rommelmarktcommissie Bolsward, voor het plaatsen van een tent op het terrein van Omrin aan de Exmorraweg (t.b.v. de rommelmarkt) op zaterdag 13 oktober 2007;
2. d.d. 5 september 2007, gemeente Bolsward, voor het ten gehore brengen van muziek in de Broerekerk in de pauze en na afloop van de raadsvergadering d.d. 18 september 2007 tot uiterlijk 23.00 uur;
3. d.d. 5 september 2007, gemeente Bolsward, voor het schenken van zwakalcoholische dranken in de Broerkekerk na afloop van de raadsvergadering, d.d. 18 september a.s. tot uiterlijk 23.00 uur;
4. d.d. 6 september 2007, Granton Marketing B.V., voor het huis-aan-huis promoten van een nieuw product van energieleverancier Nuon in de periode van 15 oktober tot 12 november 2007;
5. d.d. 7 september 2007, CVV Bolswardia, voor het ten gehore brengen van muziek in de geplaatste tent op sportpark Het Bolwerk voor vrijdag
21 september a.s. van 21.00 tot 00.00 uur (niet versterkt) en zaterdag
22 september a.s. van 20.00 tot 01.00 uur (versterkt).

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 5 september 2007, Rommelmarktcommissie Bolsward, voor het houden van een rommelmarkt d.d. 13 oktober 2007, in de tent aan de Exmorraweg;

2. d.d. 5 september 2007, gemeente Bolsward, voor het houden van een raadsvergadering in de Broerekerk d.d. 18 september a.s. tussen 19.00 en 23.00 uur;

3. d.d. 7 september 2007, CVV Bolswardia, voor het houden van een evenement bij sportpark Het Bolwerk waarbij een tent, snackwagen, toiletwagen en luchtkussen wordt geplaatst op vrijdag 21 september en zaterdag 22 september a.s. Tevens ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken voor vrijdag 21 september a.s. van 21.00 tot uiterlijk 00.00 uur en zaterdag 22 september a.s. van 20.00 tot uiterlijk 01.00 uur.

Verleende aanlegvergunning in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 14 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening de volgende aanlegvergunning is verleend:

1. d.d. 4 september 2007, voor het planten van bomen, het aanleggen van voetpaden, het plaatsen van speeltoestellen en het plaatsen van een hekwerk met een hoogte van 1,40 m op het perceel plaatselijk bekend uitbreidingsplan Fûgelkrite te Bolsward, kadastraal bekend gemeente Bolsward sectie B, nummers 7199 en 7377.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is verleend:

1. d.d. 7 september 2007, voor het kappen van berk op het perceel Koningsburg 11.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
1. de heer P. van Moorsel, voor het vergroten van het pand Grote Dijlakker 27.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen ten behoeve van dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 13 september aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 20.

Agenda raadsvergadering 18 september 2007
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de bijzondere raadsvergadering op 18 september 2007 om
19.30 uur in de Broerekerk.

De voorzitter voornoemd,

W.Chr. Vroegindeweij.

Van 19.00 tot 19.30 uur worden de inwoners van Bolsward onder het genot van een kopje koffie of thee in de gelegenheid gesteld vragen te stellen of onderwerpen onder de aandacht te brengen van de raadsleden.

Agenda


19.30 uur I. Algemeen Deel.


1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Actieve informatieplicht college (mondeling en schriftelijk).
4. Agendapunt opgevoerd door de raad.

II. Informatiepunten (voorbesprekingronde, voorzitter: de heer J. Steringa).


1. Vragenhalfuur op grond van artikel 48a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

2. Aan de raad gerichte brieven en stukken. a. Eerste wijziging begroting ISZF 2008.
b. Jaarrekening 2006 Gemeenschappelijke Regeling Zuidwest Friesland c. Brief van de gemeenteraad van Sneek (SWOT analyse). d. Brief van de St. Miljeu Wurkgroep Boalsert.

3. Bestuurlijke samenwerking primair onderwijs BK3 en Gearhing.
4. Bezwaarschriften Voorbereidingsbesluit Laad en Zaad.
5. Vrijstellingsprocedure ten aanzien van nieuwbouw Hanzeruiters.
6. Project Sportbolwerk.

7. Krediet t.b.v. uitbreiding en inrichting 6e leslokaal De Blinker.
8. Verordening Regionaal platform Wet maatschappelijke ondersteuning Zuidwest Friesland.

9. Participatie in het algemeen bestuur van de Gysbert Japicx (Holckema) Stichting.

10. Spaarlampactie.

11. Welstandsverslag 2006 gemeente Bolsward en Jaarverslag 2006 Locale Welstandcommissie Bolsward.

12. Vaststelling 12e serie wijzigingen van de Modelbouwverordening
1992.


21.00 uur Pauze


21.15 uur
III. Bespreekpunten (debatronde, voorzitter: mevrouw W.Chr. Vroegindeweij).

1. Opening.

2. Primus bij hoofdelijke stemming.

IV. Besluitvorming (stemronde).

1. Aan de raad gerichte brieven en stukken.
2. Besluitenlijst en lijst met toezeggingen van 26 juni 2007.
3. Begrotingswijzigingen.

V. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 25 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.

Spreekrecht
Tijdens de vergadering kunnen de aanwezigen het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen. Zij voeren het woord tijdens de behandeling van het desbetreffende agendapunt in twee termijnen. Degenen die van het spreekrecht gebruik wil maken, moet dit voorafgaand aan de vergadering melden bij mw. G. Heeg, griffier; tel. (0515) 578712.

Sluiting
Vrijdag 14 september a.s. zijn alle sectoren van de gemeente Bolsward wegens het jaarlijks personeelsreisje gesloten.

Het gemeentebestuur van Bolsward.