Gemeente Hilversum

Moving Kids organiseert tot 2010 activiteiten voor jongeren tussen 4 en 19 jaar


11 september 2007
Steeds meer kinderen in Hilversum hebben een ongezond gewicht. Een groot deel is te dik, maar er zijn ook veel kinderen met ondergewicht. Om daar verandering in te brengen ging dinsdag 4 september op basisschool De Wilge het project Moving Kids feestelijk van start. Moving Kids is een project voor bewegen en voeding voor kinderen tussen 4 en 19 jaar in Hilversum Noord en Oost.

Eind 2006 werd het beweeg- en eetgedrag van kinderen in Hilversum Noord en Oost onderzocht. Daaruit bleek dat het hoog tijd is voor actie.

Moving Kids organiseert tot 2010 activiteiten voor jongeren tussen 4 en 19 jaar. Deze activiteiten vinden zowel tijdens als na de schooltijd plaats. In Hilversum Noord en Oost nemen dertien basisscholen en twee middelbare scholen deel aan het project. De GGD, Versa/Sis en de gemeente Hilversum werken samen om een gevarieerd en aansprekend aanbod te creëren. Ook de sportverenigingen en de opleiding sport en bewegen van het ROC helpen mee. Moving Kids wordt gedeeltelijk gefinancierd door het ministerie van VWS en gedeeltelijk door de samenwerkende instellingen en de gemeente.

De Wilge bijt nu het spits af. Leerlingen, ouders en docenten van deze basisschool gingen dansend het nieuwe schooljaar in. Marjo Sjollema van Sjollema Sport & Fitness verzorgde deze openingsdans. Zij bracht daarmee als een van de eerste sportaanbieders de sport naar de scholen. Mevrouw A. Engelsman, directeur van de GGD Gooi & Vechtstreek opende vervolgens Moving Kids.
Basisschool De Wilge doet enthousiast mee met het project. Er komen verschillende activiteiten, zoals een Hilversums ontbijt, koken in een kinderkookcafé en extra gymnastieklessen. Vanuit Fit Lijfstijl krijgen de leerlingen viermaal een fruitsnack aangeboden. De doelstelling van het gehele project is leerlingen bewuster te laten omgaan met voedsel en ze te laten ervaren dat bewegen leuk is. En dat moet dan uiteindelijk leiden tot een gezonder gewicht.