Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 12-09-2007

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op het Oppenheimplein een beroving plaats, waarbij een man onder bedreiging van een wapen zijn geld moest afgeven.

Rond 23.10 uur stond een 32-jarige man uit Utrecht geld te pinnen bij een automaat aan het Oppenheimplein. Plotseling werd de man aangeroepen door een voor hem onbekende man. Op het moment dat het slachtoffer opkeek zag hij een man - met in zijn hand vermoedelijk een vuurwapen - in zijn richting komen lopen. Achter de man stonden nog twee mannen die zeker bij de verdachte hoorde. De onbekende man bedreigde het slachtoffer en probeerde met de pinpas meer geld uit de automaat te krijgen. Toen dat niet lukte greep hij de portemonnee van de Utrechter en het door het slachtoffer gepinde geld. De drie verdachten verdwenen in de richting van de Groen van Prinstererstraat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Scootercontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op twee locaties een scootercontrole uitgevoerd.

In totaal werden op de Kapteynlaan en het Janskerkhof 60 brom en snorfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 26 bestuurders alles keurig in orde. Voor de overige 34 bestuurders werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructie snelheid, het niet hebben van een rijbewijs, het niet dragen van de helm, gladde banden en het hebben van ondeugdelijke remmen.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Op de Croesestraat vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond en bleek de automobilist onder invloed.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur een melding van een ongeval op de Croesestraat. Ter plaatse troffen de agenten een 21-jarige bromfietsbestuurder uit Amersfoort aan. De man was in botsing gekomen met de auto van een 52-jarige bestuurder uit Utrecht. Het vermoeden bestond dat de bromfietser de auto over het hoofd had gezien. Bij de automobilist roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 480 ug/l uit. De Utrechter kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Het slachtoffer raakte licht gewond.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie dinsdagmiddag twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel greep omstreeks 14.30 uur in toen de alarmpoortjes afgingen. Twee mannen wilden op dat moment de winkel verlaten. Het tweetal 19 en 20 jaar beiden uit Utrecht werd apart genomen en gecontroleerd. In een tas trof het personeel twee paar nieuwe schoenen aan. De politie werd gewaarschuwd en heeft de Utrechters aangehouden en ingesloten op het bureau.