Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie houdt man aan voor poging inbraak

Harderwijk, 12-09-2007 o De politie van Harderwijk heeft in de nacht van maandag op dinsdag 11 september na een korte achtervolging een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor een poging tot inbraak. Een getuige had gezien dat de man een winkelruit aan het PC Hooftplein had ingegooid en er daarna per scooter van door ging.

Omstreeks 04.36 kwam de melding bij de politie binnen, waarna politiemensen ter plaatse gingen. Later die nacht zagen politiemensen een persoon op een scooter over de Zuiderzeestraatweg in Hierden rijden die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de man de politieauto zag, ging hij er snel vandoor, waarop de achtervolging werd ingezet . De man reed op een gegeven moment een erf van een woning op en verdween achter de woning.

Hierop werd te voet naar de man gezocht. De politiemensen zagen dat de scooter achter de woning in het gras lag en dat de man tussen de huizen door probeerde te ontkomen. Vlak daarna troffen de politiemensen de man in elkaar gedoken tussen een schuur en bloemenperk aan. Hij is ingeloten in het bureau van Harderwijk voor verhoor.