Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fruitactie van shoarmaverkoper op Strevelsweg

Op het grote plein voor Verzamelgebouw Zuid aan de Strevelsweg staat de shoarmazaak van Ahmed Caymaz. Zijn klanten komen uit de directe omgeving. Voornamelijk kantoor- en winkelpersoneel, maar ook leerlingen van nabijgelegen scholen in het Motorstraatgebied (Vreewijk).

Koolhydraten
De heer Caymaz promoot graag gezond eten, ondanks het feit dat hij shoarmabroodjes verkoopt, waarin veel koolhydraten zitten. Als je niet genoeg beweegt en de calorieën niet op een andere manier verbrandt, dan worden deze koolhydraten opgeslagen als vet.

Campagnes en initiatieven
Steeds meer kinderen en jongeren zijn te dik en de zwaarste onder hen worden ook steeds zwaarder. Dit leidt tot gezondheidsklachten bij de jeugd. De deelgemeente Feijenoord haakt daarom in bij alle campagnes en initiatieven ter bevordering van bewustwording van en kennis over het belang van een gezond eet- en beweegpatroon.

Verantwoorde keuze
Een gezond gewicht staat of valt met een verantwoorde keuze uit de overvloed aan voedingsmiddelen in deze tijd én met voldoende bewegen. Ook ouders en ondernemers dragen hierin een zekere verantwoording.

Op gewicht blijven
Ahmed Caymaz deelde maandag 10 september vers fruit uit aan scholieren. Aan de jongeren legde hij geduldig uit waarom het eten van fruit (en groente) belangrijk is. Je krijgt zo voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen. Ook verkleint het de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Minimaal twee stuks
Verder helpt fruit om op gewicht te blijven en goed naar het toilet te kunnen gaan. Elke dag minimaal twee stuks eten, is de norm.

Filosoof
De heer Caymaz studeerde filosofie in Turkije en dat geeft een extra dimensie aan zijn ondernemerschap. Naast het promoten van gezond eten, heeft hij ook interessante ideeën om het plein aan de Strevelsweg op te leuken.

Falafel
Zijn shoarmazaak heeft nu ook falafel op het menu. Een vegetarisch gerecht dat bestaat uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Met de voedingswaarde hiervan zit het snor.

Deelgemeente
Bij de fruitactie op maandag 10 september was ook bestuurder Robbert Baruch van de deelgemeente Feijenoord aanwezig