Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Positief nieuws over Boulevard Zuid in commissie AZR

najaarsrapportage was in de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR) van donderdag 6 september aanleiding voor diverse vragen en opmerkingen.

(Tekst: Emile Hilgers / Publicatie onder verantwoordelijkheid van de griffie)

Uitkomsten enquête meer naar buiten brengen
Bijvoorbeeld: is de daling van het aantal overlastmeldingen toe te schrijven aan het vooroordeel dat er toch niets mee gedaan wordt? En kan de deelgemeente de uitkomsten van een enquête onder ondernemers van de Boulevard Zuid niet wat meer naar buiten brengen? Negatieve berichten zijn er genoeg in de media, maar nu is er ook eens een positief geluid, stelde Yusuf Tahiroglu (GroenLinks).

Aantoonbare verbetering
Deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn verklaarde dat de daling van het aantal overlastmeldingen waarschijnlijk te maken heeft met de stijging van de veiligheidsindex: De scores op schoon, heel en veilig zijn aantoonbaar verbeterd. Dat laatste is bevestigd met de uitslag van een enquête op de Boulevard Zuid. Op het gebied van criminaliteit en veiligheidsbeleving zijn positieve ontwikkelingen te zien in het winkelgebied, aldus de najaarsrapportage.

Veiliger gevoel
Passanten en ondernemers ervaren wat minder problemen in vergelijking met eerdere peilingen en voelen zich veiliger. Over het algemeen is het vrij rustig op de boulevard, blijkt ook uit cijfers van de politie en de bevindingen van het particulier beveiligingsbedrijf.