Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kunstgrasveld bij Kamelia, wanneer?

Het CDA-lid Tuncay Çifçi (CDA) wilde tijdens de commissievergadering Algemene Zaken en de Rekening (AZR) op donderdag 6 september weten of en wanneer het kunstgrasveld bij wijkgebouw Kamelia daadwerkelijk wordt aangelegd. Dát het er komt, staat vast, antwoordde portefeuillehouder René Kronenberg, wannéér nog niet.

(Tekst: Emile Hilgers / Publicatie onder verantwoordelijkheid van de griffie)

Voedselbank
In de vergadering werd ook de vraag gesteld of er meer bekendheid kan worden gegeven aan de Voedselbank. Deelraadvoorzitter Dagmar Oudshoorn gaf aan dat bewoners niet zelf, maar altijd op indicatie van hulpverleners een voedselpakket krijgen en dat die laatsten van het bestaan van de Voedselbank voldoende op de hoogte zijn.

Eetwijk
Marco van Lent (PvdA) sprak, net als commissielid Tahiroglu, zorgen uit over de Eetwijk. Het gaat nog niet op alle fronten even goed en heeft dat tot bijstelling van de plannen geleid?, wilde hij weten. Kronenberg bevestigde dat dit een aandachtspunt is.

Persoonshal
Verder vroeg Van Lent waarom budget voor de Persoonshal in de begrotingswijziging bij de najaarsrapportage in de bestemmingsreserve wordt teruggestort. Waarom deze vertraging? Dagelijks bestuurder Gülami Yesildal schetste dat nader onderzoek moet uitwijzen wat de beste oplossing is in het kader van de wijkvisie voor Feijenoord. Naast renovatie wordt gedacht aan verplaatsing (nieuwbouw, eventueel in combinatie met een parkeergarage), waardoor er meer ruimte komt - voor groen - op de Persoonsdam.