Gemeente Hengelo

Grote belangstelling opening schuilhut

Op vrijdagavond 7 september werd de nieuwe schuilhut in Groot Driene door wethouder Janneke Oude Alink geopend. Rondom de opening waren door SCALA jongerenwerk en de wijksportconsulent allerlei leuke activiteiten georganiseerd. De opkomst was dan ook hoog: meer dan 50 jongeren waren aanwezig bij de breakdancedemonstratie en het voetbaltoernooi. Daarnaast waren er omwonenden, professionals uit de wijk en leden van het Bewonersplatform Groot Driene aanwezig.

Scala Jongerenwerk hield in opdracht van het bewonersplatform Groot Driene een onderzoek onder jongeren. Jongeren gaven daarin aan behoefte te hebben aan een schuilhut waar ze droog kunnen zitten. De oude schuilhut werd vervangen door een nieuw, duurzaam exemplaar die nog meer voldoet aan de eisen van de jongeren. Het Bewonersplatform stelde een deel van het wijkbudget hiervoor beschikbaar.

Wethouder Janneke Oude Alink riep de jeugd op om ook mee te denken over het wijkplan Groot Driene waar de gemeente op dit moment aan werkt. Uit de onlangs verschenen wijkanalyse blijkt dat bewoners over het algemeen tevreden zijn over het wonen in de wijk, maar dat de voorzieningen voor de jeugd beter kunnen. Op 18 september beginnen de huiskamergesprekken met de raadsleden en zijn er waarschijnlijk ook gesprekken met de jeugd.