Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 12 september 2007
Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Justitie en aan de minister van Verkeer en Waterstaat over plannen om bewegwijzering richting coffeeshops te plaatsen.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht dat de gemeente Terneuzen langs de toegangswegen wegwijzers gaat plaatsen richting coffeeshops (*) ?
2.)
Bent u het met mij eens dat dit in strijd is met het zgn. afficheringsverbod dat geldt voor coffeeshops? Zo neen, waarom niet?
3.)
Bent u het met mij eens, dat het krankjorum is dat de overheid de weg gaat wijzen naar coffeeshops? Wat gaat u doen om uitvoering van deze plannen te verhinderen?

4.)
Bent u het met ons eens, dat de overlast die burgers in Terneuzen kennelijk ondervinden van verkeer dat op zoek is naar > coffeeshops, een reden is om deze coffeeshops uit de bebouwde kom te weren of, nog beter, geheel te verbieden? Zo neen, waarom niet? Zo ja, op welke wijze gaat u de gedoogregels aanscherpen of, nog beter, intrekken zodra coffeeshops - om welke reden dan ook - overlast voor burgers teweegbrengen?

(*) De Telegraaf, 12 september 2007


____________________