Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 12-09-2007

Schoenendiefjes

ZEIST Drie minderjarige meisjes zijn dinsdagmiddag aangehouden omdat ze schoenen hadden gestolen in een winkel aan de Slotlaan.

Om 15.50 uur kreeg de politie de melding dat bij de schoenenzaak drie meisjes waren aangehouden. Het betroffen twee meisjes van 12 jaar en één van 13 jaar en allen afkomstig uit Zeist. De politie heeft ze meegenomen naar het politiebureau. De meisjes hadden vier paar schoenen weggenomen. Op het bureau zijn de ouders geinformeerd over de diefstal. Er zal gekeken worden of de minderjarigen een alternatieve straf via bureau Halt kunnen krijgen.

Sigarettendiefjes

ZEIST Twee jongens van 14 jaar zijn dinsdagmiddag aangehouden omdat ieder een pakje sigaretten hadden gestolen in een winkel aan de Voorheuvel.

Om 15.10 uur kreeg de politie de melding dat winkelpersoneel de verdachten had aangehouden. Een 14-jarige jongen uit Zeist en een 14-jarige jongen uit Austerlitz hadden ieder een pakje sigaretten gestolen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en bekenden de diefstal. De ouders van de minderjarigen zijn geinformeerd en gaan accoord met een alternatieve straf via bureau Halt.